Že na začetku 19. stoletja so bile velike strešne površine prekrite z aluminijem (npr. na cerkvi San Gioacchion v Rimu). Tudi danes imajo najmikavnejša poslopja na svetu v stavbnem ovoju aluminij. Aluminij velja v sodobni arhitekturi za material prihodnosti. Pri toliko dobrih lastnostih to niti ni presenetljivo.

EDINSTVENA RAZNOLIKOST BARV IN OBLIK
Z ALUMINIJEM LAHKO IZPOLNIMO SKORAJ VSE ŽELJE.

V arhitekturi igrata streha in fasada osrednjo vlogo. S kakovostnimi aluminijastimi izdelki PREFA lahko pri oblikovanju stavbnega ovoja postavljate nova merila. Z izdelki PREFA lahko uživate neomejeno oblikovalsko svobodo pri načrtovanju barv in oblik. Izbirate lahko med raznolikimi in različno izrazito oblikovanimi površinami v do 15 barvnih odtenkih – ali pa morda v barvi po vaši želji, ki vam jo bomo radi izdelali.

Z inovativnimi izdelki, kot je strešni in fasadni panel FX.12, bo poslopje postalo projekcijska površina. Odvisno od vpada svetlobe bo na njej zaživela čarobna igra svetlobe in senc. Tudi vi lahko svoje vizije uresničite z izdelki PREFA, saj vaši domišljiji ne postavljamo meja.

 

NAJ BODO VAŠE ODLOČITVE LAHKE
UGODNA SANACIJA Z ALUMINIJEM

10 % teže, 100 % kakovosti – strehe PREFA iz aluminija tehtajo zgolj delček tradicionalnih opečnatih kritin. S tem aluminij znižuje zahteve glede statike in podkonstrukcije. Starejših ali šibkejših ostrešij pred sanacijo ni treba dodatno ojačati. To vam bo pogosto prihranilo čas in denar. Strehe PREFA lahko prekrivate od nagiba strehe 3° naprej. Naj bodo torej vaše odločitve lahke. Z izdelki PREFA je vsak projekt dobro prekrit.

VIZIJE ZA GENERACIJE
ALUMINIJ PONUJA IZJEMNO DOLGO ŽIVLJENJSKO DOBO

Kdor želi uresničiti drzne arhitekturne zamisli, se mora zanesti na svoj gradbeni material. Aluminij je seveda popoln visokotehnološki material. Robusten, odporen proti nevihtam, ne rjavi – ustvarjen za večnost. Povsem zanesljiv. Za gradbene objekte in vizije, ki preživijo in zaznamujejo številne generacije.

In skrivnost trpežnosti aluminija? Material se obnavlja povsem sam od sebe. Ob reakciji s kisikom v zraku se tvori naraven oksidni sloj, ki ga zaščiti pred korozijo. Dvoslojno žgano lakiranje pa aluminijastemu ovoju zagotavlja še dodatno stabilnost. Zob časa pride do živega samo tistemu, kar je minljivo, to pa aluminij nikakor ni.

 

NEPRIMERLJIVO PRIJAZEN DO OKOLJA
ALUMINIJ JE PRAVI NARAVNI TALENT

S svojimi aluminijastimi izdelki dosegamo pozitivno okoljsko bilanco. In tudi za to obstajajo trdni razlogi:

  • Aluminij je mogoče 100-odstotno reciklirati brez izgube kakovosti.
  • Svoje izdelke v veliki meri izdelujemo iz sekundarnega aluminija.
  • Za predelavo porabimo samo 5 % energije, potrebne za proizvodnjo.
  • Zaradi nizke teže aluminija prihranimo energijo in zmanjšamo izpuste CO2 pri prevozu.

Torej je po aluminiju kot materialu za strehe in fasade smiselno poseči tudi z okoljskega vidika.IZJEMNE LASTNOSTI UPOGIBANJA
ALUMINIJ PONUJA ODLIČNO OBDELAVO

Zaradi prefinjene zlitine je aluminij gibljiv ter ga je mogoče predelati brez nečistoč in strokovno. Celo pri zunanjih temperaturah pod 0 °C. Številna planinska društva in zasebniki pri svojih gorskih postojankah (pri čemer so nekatere celo na nadmorski višini nad 3.000 metrov) zaupajo moči, ki jo ponujajo izdelki z logotipom bika. Nič nenavadnega, saj je stavbni ovoj PREFA kos celo ekstremnim vremenskim razmeram. 

Na takšnih višinah temperaturna razlika 50 °C med najvišjimi in najnižjimi dnevnimi temperaturami ni nič nenavadnega. Montaža pa niti na teh vrtoglavih višinah ne predstavlja težave. Referenčne objekte najdete v razdelku z istim imenom.

Stik