LAHEK IN CENOVNO UGODEN
ALUMINIJ JE OPTIMALNA IZBIRA ZA OBNOVE

Aluminijasta streha tehta pribl. 1/10 do 1/20 opečnate strehe. Strešna kritina z lastno težo samo 2,3 do 2,6 kg/m² je še posebej preprosta za ročno polaganje – in to pri skoraj vsakem strešnem naklonu (od 3° naprej). Prednost: starejših ostrešij pred sanacijo ni treba ojačati. Tako boste prihranili veliko denarja. Naš nasvet za vse, ki obnavljate: naj bodo vaše odločitve lahke. Na galerijo s primeri sanacij

KAR JE VEČNO, ZDRŽI NAJDLJE
ALUMINIJ NE RJAVI

Aluminij reagira s kisikom v zraku in ustvari naraven oksidni sloj. Ta plast zagotavlja odlično protikorozijsko zaščito (tudi proti koroziji bitumna).  Poškodovan zunanji sloj strehe ali fasade iz aluminija se vedno sam regenerira. Poleg tega je aluminijast nosilni sloj zaščiten z dvema plastema žganega lakiranja. Tako boste dlje časa zadovoljni s svojo streho – vključno z naslednjimi generacijami.

IZJEMNA ODPORNOST PROTI NEURJEM
ALUMINIJ KLJUBUJE VSAKRŠNIM VREMENSKIM RAZMERAM

Streha PREFA lahko zaradi posredne, prekrite pritrditve in za polovico zamaknjenega polaganja sama kljubuje ekstremnim obremenitvam med neurjem. Na tveganih območjih je mogoče varnost pred neurji izboljšati z dodatnimi pritrdilnimi elementi. 

Naša streha PREFA je zanesljiva tudi na gorskih kočah. V žgočih dneh in med ledeno mrzlimi nočmi 50-stopinjska temperaturna razlika med najvišjo in najnižjo dnevno temperaturo ni nobena redkost. Streha PREFA pa seveda prenese vse.

NEPRIMERLJIVO PRIJAZEN DO OKOLJA
ALUMINIJ JE PRAVI NARAVNI TALENT

Aluminij je iz ekološkega vidika popoln material. Za to obstaja več razlogov:

  • Aluminij je mogoče v celoti reciklirati.
  • Za recikliranje je potrebnih zgolj 5 % energije, ki je prvotno potrebna za proizvodnjo.
  • Izdelki PREFA so v večini izdelani iz sekundarnega aluminija (= reciklirani aluminij).
  • Pri prevažanju na gradbišče njegova nizka teža prispeva k prihranku energije in zmanjšanju emisij CO2.

Torej pomnite: aluminij zagotavlja izjemno dolgo življenjsko dobo, skorajda ga ni treba vzdrževati, pri recikliranju ni izgub in je neverjetno lahek. Torej zagotavlja aluminij okoljsko bilanco, ki je bistveno boljša kot pri običajnih strehah.

EDINSTVENA RAZNOLIKOST BARV IN OBLIK
ALUMINIJ ZAGOTAVLJA EDINSTVEN MANEVRSKI PROSTOR ZA OBLIKOVANJE

Vse izjemne načrtovalske možnosti aluminija je skorajda nemogoče navesti. Delno tudi zaradi vrhunske ponudbe barv, ki obsega več kot 15 odtenkov. Radi pa bomo izdelali tudi nove barve po željah naših strank. Aluminij ponuja neomejene možnosti tudi pri oblikovanju. Zahvaljujoč raznoliki ponudbi izdelkov je mogoče izpolniti skorajda vse arhitekturne želje ter na strehi in fasadi pričarati edinstvene učinke. 

Z izdelki PREFA torej vsak objekt postane unikaten. Domišljija in ustvarjalnost pa ne poznata meja. Obiščite galerijo za dodaten navdih

Stik