Lahek, robusten, trpežen, okolju prijazen, popoln za obdelavo, vsestranski za oblikovanje – aluminij združuje vse lastnosti, ki si jih lahko želite od materiala.

NIZKA TEŽA
PREPROSTA IN UGODNA SANACIJA Z ALUMINIJEM

Aluminijasta streha PREFA tehta zgolj delček težkih opečnatih streh. Zaradi lastne teže, ki znaša samo 2,3 do 2,6 kg na kvadratni meter, se med polaganjem ne boste spotili. Teoretično vam ne bo treba uporabiti niti dvigalne opreme. Vendar pa ne bodo razbremenjeni samo polagalci. Ko bo streha PREFA enkrat položena, bo tudi strešna konstrukcija še desetletja mirno dihala. 

Investitorjem pa se bo nizka teža naših aluminijastih izdelkov izplačala zlasti pri sanacijah. Šibkejših ostrešij pred prekrivanjem ni treba dodatno ojačati. Tako boste prihranili čas in denar. 

Tudi čas gradnje je mogoče močno skrajšati. Material bo ob dobavi namreč že v celoti pripravljen. Poleg tega je mogoče naše izdelke – z ustreznim tehničnim znanjem in izkušnjami – hitro in preprosto namestiti (na strehe z naklonom od 3° naprej).

Dodatna prednost: pri delu vam ne bo treba skrbeti zaradi nadležnega prahu, ki na primer nastaja med rezanjem opečnih strešnikov. Torej: naj bodo vaše odločitve lahke.IZVRSTNE LASTNOSTI UPOGIBANJA
IZJEMNA PROŽNOST PRI OBLIKOVANJU

Za nas je aluminij najbolj vsestranski gradbeni material. Nenazadnje tudi zato, ker se ponaša z izvrstnimi lastnostmi upogibanja. Izdelki iz prefinjene aluminijeve zlitine so gladki in gibljivi. Celo v ekstremnih temperaturah pod lediščem. Tako celo montaža na vrtoglavi višini, kjer vlada večni mraz, postane otročje lahka – številne gorske koče (nekatere celo 3.000 metrov nad morjem) so že opremljene s stavbnim ovojem PREFA. 

Če povzamemo: zaradi prilagodljivosti in voljnosti aluminija je mogoče strokovno izvesti tudi zapletene konstrukcije in posebne rešitve. Celo v ekstremnih vremenskih razmerah.

IZJEMNO DOLGA ŽIVLJENJSKA DOBA
ZDRŽI SKORAJ VEČNO

Varne pred nevihtami, odporne proti lomu, robustne in trpežne – aluminijastim streham in fasadam PREFA ne pride do živega nobena vremenska ujma. Aluminij kljubuje vsakršnemu vremenu in samodejno zagotavlja zaščito pred korozijo. Med reakcijo s kisikom v zraku tvori naraven oksidni sloj, ki ga prekrije kot ščit. Poškodovana površina aluminijaste strehe ali fasade se vedno znova sama obnovi. Poleg tega je aluminijast nosilni sloj zaščiten z dvema plastema žganega lakiranja. 

Tehnika zakrite pritrditve s polovičnim zamikom poleg izrazitih lastnosti, ki jih prinaša aluminij, zagotavlja trdno namestitev. Tako bo stavbni ovoj vedno nepredušno zatesnjen, vremenske nevšečnosti pa bodo ostale zunaj. Da boste vedeli, da lahko naši obljubi zaupate, vam to zagotavljamo tudi pisno. S 40-letno garancijo na barvo in material.

NEPRIMERLJIVO PRIJAZEN DO OKOLJA
Z ALUMINIJEM DO POZITIVNE OKOLJSKE BILANCE

Aluminij je tudi z okoljskega vidika popoln material. Že pri prevažanju na gradbišče njegova nizka teža prispeva k velikim prihrankom energije in zmanjšanju emisij CO2 . Načeloma za prevoz ne potrebujete tovornjaka, temveč zadostuje že kombi

Druga bistvena prednost: aluminij je mogoče v celoti reciklirati. Za njegovo predelavo porabimo samo 5 % energije, potrebne za proizvodnjo. Ravno zato svoje izdelke v veliki meri izdelujemo iz sekundarnega aluminija.

Aluminij je trpežen, skoraj ne potrebuje vzdrževanja, v celoti ga je mogoče reciklirati in prevažati na okolju prijazen način – z njim boste dosegli pozitivno okoljsko bilanco.


EDINSTVEN MANEVRSKI PROSTOR ZA OBLIKOVANJE
ALUMINIJ NAVDUŠUJE TUDI S SVOJIM VIDEZOM

Aluminij omogoča preprosto spreminjanje oblike in izpolni vsakršne želje glede oblikovanja površine. Tako so vam na voljo različno izraziti edinstveni vzorci, barve in učinki.

Glede na izdelek ponujamo do 16 barvnih odtenkov. Na zahtevo pa radi izdelamo tudi posebne barve – povsem po želji vaših strank. Strehe in fasade PREFA se ponašajo z izjemno obstojnimi barvami. Kakovostna lakirana površina omogoča preoblikovanje ter je izjemno dobro zaščitena pred vremenskimi vplivi in temperaturnimi nihanji.

Z našimi visokotehnološkimi izdelki, kot so strešne in fasadne plošče FX.12, poslopja postanejo projekcijske površine. Odvisno od vpada svetlobe na njih zaživi čarobna igra svetlobe in senc, s katero stavbni ovoj zaživi. 

Aluminijaste strehe in fasade PREFA vam ponujajo prilagodljive rešitve za sodobno arhitekturo. Vaše stranke bodo lahko uresničile svoje sanje, tako da tudi z optičnega vidika vsi prodajni argumenti govorijo vam v prid.

Stik