Iskanje po spletnem mestu (po oddaji boste preusmerjeni na stran z rezultati iskanja)

Že na začetku 19. stoletja so bile velike strešne površine prekrite z aluminijem (npr. na cerkvi San Gioacchion v Rimu). Tudi danes imajo najmikavnejša poslopja na svetu v stavbnem ovoju aluminij. Aluminij velja v sodobni arhitekturi za material prihodnosti. Pri toliko dobrih lastnostih to niti ni presenetljivo.

EDINSTVENA RAZNOLIKOST BARV IN OBLIK ALUMINIJ ZAGOTAVLJA EDINSTVEN MANEVRSKI PROSTOR ZA OBLIKOVANJE

Vse izjemne načrtovalske možnosti aluminija je skorajda nemogoče navesti. Delno tudi zaradi vrhunske ponudbe barv, ki obsega več kot 16 odtenkov. Radi pa bomo izdelali tudi nove barve po željah naših strank. Aluminij ponuja neomejene možnosti tudi pri oblikovanju. Zahvaljujoč raznoliki ponudbi izdelkov je mogoče izpolniti skorajda vse arhitekturne želje ter na strehi in fasadi pričarati edinstvene učinke. EDINSTVENA RAZNOLIKOST BARV IN OBLIK
Z ALUMINIJEM LAHKO IZPOLNIMO SKORAJ VSE ŽELJE.
V arhitekturi igrata streha in fasada osrednjo vlogo. S kakovostnimi aluminijastimi izdelki PREFA lahko pri oblikovanju stavbnega ovoja postavljate nova merila. Z izdelki PREFA lahko uživate neomejeno oblikovalsko svobodo pri načrtovanju barv in oblik. Izbirate lahko med raznolikimi in različno izrazito oblikovanimi površinami v do 15 barvnih odtenkih – ali pa morda v barvi po vaši želji, ki vam jo bomo radi izdelali.

Z inovativnimi izdelki, kot je strešni in fasadni panel FX.12, bo poslopje postalo projekcijska površina. Odvisno od vpada svetlobe bo na njej zaživela čarobna igra svetlobe in senc. Tudi vi lahko svoje vizije uresničite z izdelki PREFA, saj vaši domišljiji ne postavljamo meja.

NA GALERIJO

IZVRSTNE LASTNOSTI UPOGIBANJA IZJEMNA PROŽNOST PRI OBLIKOVANJU

Za nas je aluminij najbolj vsestranski gradbeni material. Nenazadnje tudi zato, ker se ponaša z izvrstnimi lastnostmi upogibanja. Izdelki iz prefinjene aluminijeve zlitine so gladki in gibljivi. Celo v ekstremnih temperaturah pod lediščem. Tako celo montaža na vrtoglavi višini, kjer vlada večni mraz, postane otročje lahka – številne gorske koče (nekatere celo 3.000 metrov nad morjem) so že opremljene s stavbnim ovojem PREFA.

Če povzamemo: zaradi prilagodljivosti in voljnosti aluminija je mogoče strokovno izvesti tudi zapletene konstrukcije in posebne rešitve. Celo v ekstremnih vremenskih razmerah.

NA IZDELKE
Lahki in varni pred neurjem

NAJ BODO VAŠE ODLOČITVE LAHKE UGODNA SANACIJA Z ALUMINIJEM

10 % teže, 100 % kakovosti – strehe PREFA iz aluminija tehtajo zgolj delček tradicionalnih opečnatih kritin. S tem aluminij znižuje zahteve glede statike in podkonstrukcije. Starejših ali šibkejših ostrešij pred sanacijo ni treba dodatno ojačati. To vam bo pogosto prihranilo čas in denar. Strehe PREFA lahko prekrivate od nagiba strehe 3° naprej. Naj bodo torej vaše odločitve lahke. Z izdelki PREFA je vsak projekt dobro prekrit.

NA GALERIJO SANACIJ
Aluminium lässt sich zu 100 % recyceln und spart Energie bei den Transportkosten

NEPRIMERLJIVO PRIJAZEN DO OKOLJA ALUMINIJ JE PRAVI NARAVNI TALENT

S svojimi aluminijastimi izdelki dosegamo pozitivno okoljsko bilanco. In tudi za to obstajajo trdni razlogi:

! Aluminij je mogoče 100-odstotno reciklirati brez izgube kakovosti.
! Svoje izdelke v veliki meri izdelujemo iz sekundarnega aluminija.
! Za predelavo porabimo samo 5 % energije, potrebne za proizvodnjo.
! Zaradi nizke teže aluminija prihranimo energijo in zmanjšamo izpuste CO2 pri prevozu.
! Torej je po aluminiju kot materialu za strehe in fasade smiselno poseči tudi z okoljskega vidika.

Stik