Fasadni sistemi PREFA iz aluminija: Aluminij fasadi vdihne življenje

Odkrijte fasadne sisteme PREFA
:
Visokokakovostni fasadni sistemi, proizvedeni v Avstriji in Nemčiji

Fasada hiše ne služi le kot zaščita pred vremenskimi vplivi, kot so sneg, dež, veter in sonce, ampak tudi zmanjšuje porabo energije, če je bila toplotna izolacija ustrezno izvedena. Poleg tega fasadna obloga bistveno oblikuje značaj hiše. Z aluminijastimi fasadnimi izdelki PREFA se odločate za visokokakovosten, vizualno privlačen in dobro premišljen celoten sistem za generacije – proizveden v Avstriji in Nemčiji.

Fasadni sistemi (12)

Funkcija in struktura fasade PREFA

Nekatere najbolj spektakularne zgradbe našega časa imajo aluminij kot zunanji sloj. Nič čudnega, saj je aluminij mogoče uporabiti in obdelati na več načinov kot skoraj kateri koli drug material. Aluminij je zelo lahek in kljub temu nezlomljiv gradbeni material. Je odporen proti koroziji, da se ga reciklirati in je enostaven za obdelavo – za vsako aluminijasto fasado PREFA se skrivajo izjemne lastnosti. Preberite več o prednostih aluminija kot gradbenega materiala.

Poleg tega so fasadni sistemi PREFA iz aluminija izvedeni kot obešene prezračevane fasade (VHF). To je stoletja star in preizkušen sistem, ki izvira iz podnebno ostrih gorskih območij, zaradi svoje posebne strukture pa pozitivno vpliva tudi na klimo prostora. Zrak lahko kroži med zidom in fasado PREFA, kar pomeni, da se morebitna vlaga, ki se pojavi za kovinsko fasado, odvede (in se ne prenese v bivalni prostor, kot na primer kondenzacija).

Fasadni sistemi PREFA so poleg svoje robustnosti pravi lepotci, ki omogočajo skoraj neomejene možnosti oblikovanja. Pestrost barv in oblikovnega jezika govori sama zase. Ne glede na to, ali želite uresničiti nove vizije ali prenoviti svojo staro fasado in ohraniti obstoječi videz, vaša ustvarjalnost nima meja.

Aufbau einer hinterlüfteten Fassade mit Metall-Unterkonstruktion

PREFA Außenwandverkleidungen werden als vorgehängte hinterlüftete Fassaden ausgeführt. Diese Fassade wurde auf einer Metall-Unterkonstruktion befestigt.

Fasadni izdelki PREFA so celotni sistemi

To pomeni: Vsi fasadni elementi in vsa montažna oprema so usklajeni in izdelani v preverjeni kakovosti PREFA. Da bi zagotovili popolno montažo s 40-letno garancijo, lahko fasade PREFA montirajo samo usposobljeni strokovnjaki. To daje gradbincem in obnoviteljem največjo varnost. Cene za novo fasado lahko dobite pri naših montažnih partnerjih na vašem območju:

Prednosti aluminijaste fasade PREFA

  • Vsestransko oblikovanje fasade – bodisi kot paša za oči ali preprosto oblikovanje, vaša ustvarjalnost skoraj nima meja.
  • Pestrost barv – izbirajte med številnimi standardnimi barvami.
  • Celoten sistem – med seboj popolnoma usklajeni dodatki iz ene roke
  • Zmožnost oblikovanja – Aluminij je enostaven za oblikovanje, zaradi česar je mogoče preprosto ustvariti krivulje.
  • Prezračevana fasada – pozitivno vpliva na bivalno okolje v vašem domu.
  • Dolga življenjska doba – Aluminij ne rjavi in se ne lomi ter je odporen na vremenske vplive.

Aluminij – dolgoživost in trajnost

Pri večini naših izdelkov PREFA se v veliki meri uporablja sekundarni aluminij, torej reciklirani aluminij. Sistemi PREFA imajo izjemno dolgo življenjsko dobo, saj niso občutljivi na vremenske vplive, se ne lomijo in ne rjavijo. Če želite obnoviti vašo fasado PREFA ali vašo streho PREFA, jo lahko popolnoma ločite glede na vrsto in tako enostavno reciklirate – neštetokrat in brez izgube kakovosti. Poleg tega majhna teža aluminijastih izdelkov omogoča transport, ki varčuje z viri, in pozitivno vpliva na čas gradbišča.

Fasadni izdelki PREFA

Spodaj najdete pregled vseh naših visokokakovostnih fasadnih izdelkov PREFA z referenčnimi objekti za ogled: 

Stenski rombi PREFA
:
Moderni klasiki, interpretirani na novo

Stenski rombi PREFA vdahnejo novo življenje tradicionalnemu, diskretnemu oblikovanju fasade v obliki lusk. Na voljo so v treh velikostih – 20 × 20 cm29 × 29 cm in 44 × 44 cm – in v štukaturi ali gladki izvedbi. Aluminij, ki skoraj ne potrebuje vzdrževanja, z inovativnim površinskim premazom PREFA P.10 daje stenski oblogi mat, elegantno strukturo.

Enodružinska hiša ob gozdu z vremensko odporno aluminijasto fasado PREFA v svetlo sivi barvi.

Enodružinska hiša z aluminijasto fasado PREFA v svetlo sivi barvi Fasadni romb 29 x 29 je odlična izbira za oblaganje strani hiše, ki je izpostavljena vremenskim vplivom.

Stenske skodle PREFA
:
Priljubljen klasik

Stenske skodle so med najbolj priljubljenimi klasiki pri oblikovanju fasade. Združujejo tisočkrat preverjeno rombasto obliko z visokotehnološkim materialom aluminijem. Zahvaljujoč zgibnemu sistemu in skriti pritrditvi se skodle izkažejo za izjemno odporne na nevihte in vremenske vplive. S stensko skodlo PREFA majhnega formata in stensko skodlo XL lahko izbirate med dvema velikostma.

Wohnhaus mit PREFA Wandspanplatte in P.10 hellgrau an der Fassade

Fasadni panel PREFA FX.12
:
Ustvarite svoj kino

Doživite zunanjost zgradbe prihodnosti že danes. Fasadni panel FX.12 zaradi svojih vzdolžnih in prečnih robov dobi edinstven dizajn površine. Glede na čas dneva, intenzivnost svetlobe in svetlobno razpoloženje fasada hiše zasije v vedno novih barvah in ustvarja fascinanten videz. Ta osupljiv učinek in nepravilen videz fasade naredita vsak objekt edinstven.

Mittagszeit: Außenwandverkleidung mit FX.12 in P.10 Anthrazit

PREFA Siding in Siding.X
:
Oblikovanje fasade za drugače misleče

Diagonalna, vodoravna ali navpična, gladka, štukatura ali podložena – sodobna arhitektura prav tako daje ton ploščam PREFA Sidings. Želite novo fasado z videzom lesa, zaščito pred vremenskimi vplivi ali preproste obloge zatrepov – ne glede na to, v katero smer boste šli, boste s PREFA Sidings zagotovo naredili pravo izbiro.

Še več popestritve za vašo fasadno oblogo? Fasadni panel PREFA Siding.X daje vaši fasadi edinstvenost, ki si jo zasluži! S Siding.X znamke PREFA so bile številne prednosti preizkušenih oblog razširjene na izrazite vzdolžne in prečne robove, ki jim dajejo njihov izjemen videz.

Der oberere Gebäudeteil der Doppelhaushälfte wurde mit dem PREFA Fassadenelement Siding.X in P.10 Steingrau saniert. Gleich daneben zum Vergleich die Haushälfte vor der Sanierung.

Haussannierung bei der das Produkt SidingX in der farbe Steingrau verarbeitet wurde. Das Produkt verleiht dem Gebäude eine optisch spannende und moderne Oberfläche.

PREFALZ podjetja PREFA
:
Material za domiselne

Pestrost barv in oblik oblog PREFALZ je impresivna, a tudi enostavno razložena. PREFALZ iz aluminija je bolj prožen od večine primerljivih zgibljivih materialov. Zato ga je tudi mogoče enostavno spraviti v želeno obliko. Ni pomembno, ali je ukrivljena ali ravna – oblikovanje ukrivljene fasade ne more škodovati kakovosti barve. Posledica tega je nešteto individualnih oblikovnih možnosti za ta vsestranski in posebej lahek fasadni izdelek, ki so pri katerem koli drugem materialu skoraj nemogoče.

Wohnhaus mit Dacheindeckung und Fassadenverkleidung aus PREFALZ

Aluminijaste kompozitne plošče PREFA
:
Fasada zaznamuje zunanji videz vaše hiše

Ne glede na to, ali je površina fasade velika ali majhna, je aluminijasta kompozitna plošča zaradi svoje materialne strukture še posebej stabilna fasadna plošča za vašo družinsko hišo, preureditev podstrešja ali zgradbo vašega podjetja. Pestre barve, velikosti in izbira stopnje sijaja* ter individualna izbira pritrditve – vijačenje, kovičenje ali lepljenje – omogočajo eleganten in homogen videz. Imate velike načrte, vizije in sanje? Prenesite jih navzven s sodobnimi aluminijastimi kompozitnimi ploščami.

*od 500 m²

Wirtschaftsuniversität Wien mit PREFA Alu Verbundplatten in Tiefschwarz

Die Fassade der WU Wien, Österreich, wurde mit tiefschwarzen PREFA Verbundplatten aus Aluminium verkleidet. Die außergewöhnliche Optik macht das moderne Gebäude zu einem Hingucker.