Mali romb

Popolna dopolnitev: naši mali rombi tvorijo odlične poudarke pri oblikovanju fasade.

+6
beri dalje

Mali romb PREFA je posebej primeren za fasadne obloge, predvsem za majhne površine. Po dogovoru z oddelkom za proizvodno tehniko PREFA je mogoče mali romb uporabiti tudi za prekrivanje stolpov, izzidkov ali nadstreškov. Zlasti očarljive pa so kombinacije malih rombov z drugimi fasadnimi elementi PREFA.

Podroben prikaz malega romba PREFA v beli barvi na zaobljeni fasadi

Prednosti malih rombov PREFA

Ikona za prednosti

Za arhitekturne posebnosti

Poudari manjše površine fasad, nadstreške, stolpe ali izzidke.

Ikona za prednosti

Številne standardne barve

Ikona za prednosti

40-letna garancija

Ikona za prednosti

Za arhitekturne posebnosti

Poudari manjše površine fasad, nadstreške, stolpe ali izzidke.

Ikona za prednosti

Številne standardne barve

Ikona za prednosti

40-letna garancija

Barve

Mali romb je na voljo v številnih standardnih barvah, ki so usklajene s strešnimi in fasadnimi izdelki, ter s površino stucco (strukturno obliko) in gladko površino.

Pregled barv (10)

Barva

Oznaka

~ RAL

01 Braun

P.10 anodik rjava

7013

02 Anthrazit

P.10 antracit

7016

03 Schwarz

P.10 črna

9005

04 Ziegelrot

P.10 bakreno rjava

8004

05 Oxydrot

P.10 oksidno rdeča

3009

06 Moosgrün

P.10 mahovo zelena

6005

07 Hellgrau

P.10 svetlo siva

7005

11 Nussbraun

P.10 testa di moro

8019

PREFA dunkelgrau ähnlich DB 703 oder RAL 7043

P.10 temno siva

7043

43 Steingrau

P.10 kamnito siva

7031

Opombe

  • Navedene vrednosti RAL predstavljajo samo približne vrednosti [~], ki lahko odstopajo od originalne barve PREFA in v določenih okoliščinah ne ustrezajo subjektivnim predstavam o barvi. 
  • Zlasti za vrsto barve P.10 je zaradi teksture površine skoraj nemogoče opredeliti ustrezne vrednosti.
  • Naravni aluminij: Za spremembe videza površine zaradi obdelave in okoljskih vplivov garancija ne velja. Upoštevajte opombe.
  • Pri kovinskih barvah lahko pride do barvnih odstopanj.
  • Za natančno določitev barve dopolnilnih gradbenih elementov je treba upoštevati vzorec prvotnega izdelka.

Imate več vprašanj malem rombu PREFA

V kolikor vas zanima aluminijasta fasada PREFA, se obrnite neposredno na partnersko podjetje PREFA v vaši bližini. Uporabite naš iskalnik obrtnikov na spletnem mestu.

PREFA ni fasada iz ometa, temveč visokokakovostna aluminijasta fasada, ki je vgrajena kot obešena prezračevana fasada.

Strah pred rjo je popolnoma neutemeljen, saj aluminij ne more rjaveti. Če je površina aluminijaste fasade PREFA poškodovana, nastane nova zaščitna oksidna plast, kar pomeni, da obstojnost fasade PREFA ostane nespremenjena.

Fasade PREFA se vgradijo kot obešene prezračevane fasade. To pomeni, da je med aluminijasto fasadno oblogo in izolacijo prezračevalna reža. Poleti se topel zrak ne more kopičiti za fasado, ker se dviga skozi zadnje prezračevanje in se tako rekoč odvede stran. Ta konstrukcija pozimi ustvarja toplotno zaščito, saj se poveča upor prenosa toplote v prezračevalnem prostoru. Ta temperaturni blažilnik na zadnji ravni prezračevanja omogoča prijetno klimo v prostoru skozi vse letne čase.

Fasada PREFA je skrajna zunanja zaščitna obloga vaše hiše in hkrati služi kot optični oblikovalski element, ki polepša vaš dom. Ne le, da je lepa na pogled, nudi tudi zaščito vašega doma pred vetrom in vremenskimi vplivi. Poleg tega odporna aluminijasta obloga PREFA ščiti plasti za njo (nosilno konstrukcijo, izolacijo in podkonstrukcijo) pred vremenskimi vplivi. Ker je vaša fasada PREFA še posebej odporna na vremenske vplive, lahko v njenem čudovitem videzu uživate desetletja. Opozoriti je treba, da fasadnih izdelkov PREFA ne gre zamenjati s sendvič ploščami ali drugimi izdelki z vgrajeno izolacijo, saj so ti specializirani izključno za zgoraj omenjene funkcije (zaščita in vizualno oblikovanje). Če želite imeti visokokakovostno fasado PREFA iz aluminija, vam usposobljen mojster s fasadno oblogo PREFA ne bo le vidno polepšal vašega doma, temveč bo poskrbel za ustrezno podkonstrukcijo in po želji tudi za ustrezno izolacijo.

Vsi aluminijasti fasadni sistemi PREFA so izvedeni kot obešene prezračevane fasade (VHF). To je stoletja star in preizkušen sistem, ki zaradi svoje posebne strukture pozitivno vpliva tudi na klimo prostora. Zrak lahko kroži med zidom in fasado PREFA, kar pomeni, da se morebitna vlaga, ki se pojavi za kovinsko fasado, odvede. 

Tehnične informacije

Ker mali romb PREFA ni samostojen strešni sistem, ni na voljo dodatne opreme.

Material

aluminij s premazom, debeline 0,7 mm, premaz coil coating

Velikost

305 × 175 mm

Teža na m²

pribl. 3,00 kg

Število kosov na m²

43 kosov