Protipožarni predpisi: Protipožarni izdelki prefa: hidroizolacijski in ognjevarni

Izdelki podjetja PREFA izpolnjuje vse protipožarne predpise. Tukaj lahko preberete najpomembnejše informacije. Več podrobnosti najdete v informacijskem gradivu. 

Strešni in fasadni izdelki PREFA (mali format in izdelki Prefalz) so skladno s standardom EN 13501-1 razvrščeni v razred obnašanja v požaru »A1« – negorljivo. Razred obnašanja v požaru A1 pomeni, da izdelki, izdelani iz aluminija, niso gorljivi (maloformatni elementi s prašnim lakiranjem in elementi PREFA Siding so skladno s standardom 13501-1 razvrščeni v razred »A2 – s1, d0«).

Aluminijasta kompozitna plošča PREFA z jedrom FR je skladno s standardom EN 13501-1 razvrščena v požarni razred »B-s1, d0«.

Vsi fasadni izdelki so uspešno opravili sistemsko preizkušanje skladno s standardom ÖNORM B 3800-5 (zahtevano s smernicami OIB 2).

Zahteva glede kritine pri »izpostavljenosti ognju z zunanje strani« je skladno s smernicami OIB 2 opredeljena z broof(t1).

Strešni elementi PREFA (mali format in izdelki Prefalz) se zaradi uporabljenih materialov skladno s standardom EN 13501-5 štejejo kot  »ustrezni brez preizkusov«.

Prenesite informacijski list o protipožarnih predpisih