Informacije o aluminijastih strešnih sistemih

Strešni sistemi (10)

Pokažite nevihtam zobe.

Predstavljajte si, da zunaj divja neurje, vi pa povsem sproščeno sedite na kavču – veste namreč, da vaše strehe ne bo odpihnilo. Zaradi edinstvenega navzkrižnega polaganja je aluminijasta streha PREFA kos tudi najbolj divjim neurjem. In kar je ravno tako pomembno: strešne sisteme PREFA polagajo izključno usposobljeni strokovnjaki. Tako je zagotovljena absolutna varnost.

Tudi če običajne strehe odpovedo, boste s streho PREFA ostali na suhem. Aluminijaste strehe PREFA ne uniči namreč prav nobena ujma. To obljubo pa še dodatno poudarja 40-letna garancija na material in barvo*.

Preobremenjene strehe so lanskoletni sneg.

Streha PREFA je kos vsakemu vremenu. Ne zlomi se niti pod najhujšimi obremenitvami zaradi snega. Nanjo ne vplivajo niti ekstremna temperaturna nihanja – zato gorske koče na visokih nadmorskih višinah stavijo na izdelke PREFA.

Kar je večno, zdrži najdlje. Aluminijasta streha ne zarjavi.

Strehe PREFA so navadno premazane z barvnim premazom, ki material še dodatno zaščiti. Četudi se pri obdelavi pojavijo manjše poškodbe, naravni aluminij reagira s kisikom v zraku in ustvari naraven oksidni sloj. Ta sloj ščiti material celo v ekstremnih vremenskih razmerah. Za razliku od ostalih limenih pokrova koji nisu napravljeni iz aluminija i kod kojih se nakon određenog vremena pojavljuju tragovi korozije, PREFA aluminijski krov ostaje i dalje očuvan zahvaljujući svojoj prirodnoj „drugoj zaštitnoj koži“. Tako bodo lahko v njej uživali tudi vaši vnuki.

10 % teže – 100 % kakovosti. Aluminijasta streha je optimalna izbira za obnove.

Aluminijasta streha tehta pribl. 1/10 opečnate strehe. Strešna kritina z lastno težo samo od 2,3 do 2,6 kg/m² je še posebej preprosta za ročno polaganje – in to pri skoraj vsakem strešnem naklonu. Prednost: starejših ostrešij pred sanacijo ni treba ojačati. To vam bo prihranilo veliko denarja, časa in živcev. Naš nasvet za vse, ki obnavljate: naj bodo vaše odločitve lahke.

Lepota je v očeh opazovalca. In tudi na marsikateri strehi.

Streha namreč igra ključno vlogo v arhitekturi. Naj gre za dvokapno streho, streho s polnim čopom, enokapno streho, čopasto streho ali valjasto streho – aluminijaste strehe PREFA vam pri gradnji zagotavljajo popolno svobodo. Tudi kar se tiče barve, lahko izbirate med številnimi možnostmi. Toliko jih je, da je skoraj nemogoče vse navesti. To je nenazadnje odvisno tudi od barvne palete, ki vsebuje več kot 15 odtenkov. Imate posebne želje glede barve? Vprašajte nas – mogoče bomo za vas lahko ustvarili poseben barvni odtenek. Tako poskrbimo, da vsak objekt postane unikaten. Vaši domišljiji in ustvarjalnosti pustimo prosto pot.

Tiho naletava sneg. Tiho šumi dež.

Aluminijaste strehe pa so še tišje. Ljudje hrup sicer dojemamo različno, vendar pa so sistemi PREFA majhnega formata opremljeni s trakom za zvočno izolacijo, ki zmanjšuje emisije hrupa. Razlik v hrupu v primerjavi s podobno streho s trdno strešno kritino skoraj ni.

Podrobnejše informacije so na voljo v poglavju Vprašanja in odgovori.

Podrobnejše informacije so na voljo v poglavju Vprašanja in odgovori ter s klikom ustreznega izdelka. 

* Pri garanciji na barvo gre za garancijo na površino laka proti luščenju in nastanku mehurjev pod pogoji, navedenimi na garancijskem listu. Več informacij o garanciji na material in barvo najdete na v poglavju  40-letna garancija