Strešna skodla DS.19

Velik format, majhna teža, praktična za polaganje

+6
beri dalje

Strešna skodla DS.19 ne navdušuje zgolj z izgledom, je tudi vsestransko uporabna, lahko jo polagamo že pri naklonu strehe samo 17°, zato v tem segnmentu postavlja nova merila.

Z merami 480 × 262 mm je DS.19 nekoliko večja od klasične strešne skodle PREFA in je zato je polaganje še hitreje in učinkoviteje. Na m² je potrebnih samo osem kosov skodel DS.19, in to pri nizki teži zgolj 2,75 kg/m².

Strešný šindeľ PREFA DS.19 vo farbe P.10 antracitová so zachytávačmi snehu, strešným oknom a komínom

Lahka strešna skodla DS.19 iz aluminija odlično pokaže svoje prednosti pri najmanjših površinah, pa tudi pri velikih projektih. Zahvaljujoč sistemu zgiba v zgibu se strešne skodle DS.19, tako kot vsi strešni izdelki PREFA izkažejo kot izredno varni pred vetrom z neurjem in odporni na vse vremenske vplive. Poseben dizajn naredi vtis tudi s privlačnim izgledom.

Skodle DS.19 so primerne za klasično tradicionalne strešne strukture, lahko pa vnesejo zanimive kontraste tudi v moderni arhitekturi.

Veľké plochy na streche a fasáde pokryté strešným šindľom DS.19 vo farbe P.10 antracitová, na čelnej strane je fasáda obložená drevom

Prednosti strešnih skodel PREFA DS.19

Ikona za prednosti

Za vsak projekt

od malih objektov do velikih projektov

Ikona za prednosti

Moderen videz & velika barvna pestrost v kakovosti P.10

V številnih standardnih barvah v izvedbi stucco, po želji dobavljivo tudi v gladki izvedbi.

Ikona za prednosti

40-letna garancija

Ikona za prednosti

vsestranska uporabnost

izvedba pri naklonu strehe že od 17°

Ikona za prednosti

Za vsak projekt

od malih objektov do velikih projektov

Ikona za prednosti

Moderen videz & velika barvna pestrost v kakovosti P.10

V številnih standardnih barvah v izvedbi stucco, po želji dobavljivo tudi v gladki izvedbi.

Ikona za prednosti

40-letna garancija

Ikona za prednosti

vsestranska uporabnost

izvedba pri naklonu strehe že od 17°

Barvna tabela strešne skodle DS.19

Barvna paleta strešne skodle PREFA DS.19 sega od klasičnega opečnega videza do sodobnih sivih odtenkov, pa vse do rjavih naravnih tonov. Naslednje barve strehe PREFA so na voljo kot standardne barve:

Pregled barv (10)

Barva

Oznaka

~ RAL

01 Braun

P.10 anodik rjava

7013

02 Anthrazit

P.10 antracit

7016

03 Schwarz

P.10 črna

9005

04 Ziegelrot

P.10 opečnato rdeča

8004

05 Oxydrot

P.10 oksidno rdeča

3009

06 Moosgrün

P.10 mahovo zelena

6005

07 Hellgrau

P.10 svetlo siva

7005

11 Nussbraun

P.10 testa di moro

8019

PREFA dunkelgrau ähnlich DB 703 oder RAL 7043

P.10 temno siva

7043

43 Steingrau

P.10 kamnito siva

7031

Opombe

  • Navedene vrednosti RAL predstavljajo samo približne vrednosti [~], ki lahko odstopajo od originalne barve PREFA in v določenih okoliščinah ne ustrezajo subjektivnim predstavam o barvi. 
  • Zlasti za vrsto barve P.10 je zaradi teksture površine skoraj nemogoče opredeliti ustrezne vrednosti.
  • Naravni aluminij: Za spremembe videza površine zaradi obdelave in okoljskih vplivov garancija ne velja. Upoštevajte opombe.
  • Pri kovinskih barvah lahko pride do barvnih odstopanj.
  • Za natančno določitev barve dopolnilnih gradbenih elementov je treba upoštevati vzorec prvotnega izdelka.

Najdite navdih pri že izvedenih projektih, pri katerih je bila uporabljena strešna skodla PREFA DS.19.

Ne glede na to, ali na novo pokrivate streho ali pa želite obnoviti staro streho, v naši galeriji referenčnih objektov in galeriji prenovljenih objektov boste našli veliko navdihujočih projektov z aluminijastimi strešnimi skodlami PREFA DS.19 iz aluminija. Nekaj referenčnih objektov PREFA lahko vidite že tukaj:

Tudi to bi vam lahko bilo všeč: Klasična strešna skodla

Mali format izredno lahke strešne skodle iz aluminija se odlično obnese tako na majhnih strešnih površinah kot tudi pri večjih projektih. S skodlami malega formata so optimalno izvedljive tako nove strešne kritine kot tudi zahtevne prenove streh.

Imate več vprašanj o strešni skodli DS.19?

Bilo bi preveč preprosto, če bi vam lahko tukaj navedli celotno ceno ali bi vam lahko rekli, da strešna plošča ali fasadna skodla stane xy evrov. Žal ni tako preprosto, saj mora pri strehah PREFA ali fasadi PREFA strokovnjak za namestitev pripraviti natančen izračun.

V skladu s standardom ÖVE/ÖNORM EN 62305-3 je mogoče kovinske strehe integrirati v zunanji sistem zaščite pred strelo. Gladki trakovi PREFA (Prefalz in Falzonal) so zato dovoljeni kot naravna komponenta prestreznega sistema in majhni formati PREFA (strešniki, skodle, strešni paneli, strešni rombi) kot naravna komponenta odvodnega sistema (pritrditev dodatnega prestreznega sistema in povezava z ozemljitvenim sistemom). Obstajajo normativne izjeme, po katerih morajo biti na primer objekti s povečano nevarnostjo (npr. eksplozijsko ogroženi objekti) posebej zasnovani. Integracijo strešnih in fasadnih sistemov PREFA v zunanji sistem strelovodne zaščite je zato potrebno načrtovati na podlagi objekta. Informacije o nujnosti in vrsti strelovodne zaščite na objektu lahko dobite pri izdelovalcu strelovodnih sistemov ali pooblaščenem električarju.

Strešne plošče, strešne skodle in strešni rombi PREFA ter strešni paneli FX.12 so zaradi svoje nizke teže odlični za prekrivanje obstoječih starih streh. Namestitev na obstoječo strešno kritino, npr. bitumenske skodle ali bitumenske trakove, je mogoče izvesti hitro. Predpogoji za prekrivanje so brezhibna podkonstrukcija, ustrezen naklon strehe in izpolnjeni gradbenofizikalni pogoji.

Če po močni toči ni ogrožena funkcija strehe, temveč so opazne optične pomanjkljivosti v obliki manjših vdolbin, je treba paziti, da boste v zavarovanje vključili tudi kozmetične napake na strehi. Paziti je treba, da obstoječa zavarovalna polica ne izključuje optičnih poškodb na strehi.

Razpadanje kovin zaradi kemičnih ali elektrokemičnih reakcij z njihovo okolico imenujemo korozija kovin. Najbolj znana vrsta korozije je rjavenje železa. Aluminij je pretežno odporen proti koroziji in ne rjavi.

Nasvet strokovnjakov: Zahvaljujoč traku za dušenje zvoka je strešna skodla DS.19 bolj tiha

Aluminijaste strehe so bolj tihe kot pravi njihov sloves. Zvoke vsak človek dojema drugače. Da bi bile emisije zvoka čim nižje, ima strešna skodla DS.19 trak za dušenje zvoka (FD.TEC). Za še večje udobje bivanja priporočamo uporabo dodatne debelejše ločilne plasti.

Tehnične informacije

Material:

aluminij s premazom, debeline 0,7 mm, premaz coil coating

Dimenzije:

480 × 262 mm na položeni površini (8 kos./m²)

Teža:

pribl. 2,75 kg/m²

Najmanjši naklon strehe:

17° (pribl. 31 %)

Podkonstrukcija in ločilni sloj:

(upoštevati je treba državne standarde in strokovna pravila)
na polni opaž (najmanj 24 mm); od 17 do 25° je potreben bitumenski ločilni sloj; od normalne obremenitve snega 3,25 kN/m² naprej ali v kategorijah terena 0, I ali II je potrebno polaganje na polni opaž z bitumenskim ločilnim slojem

Osnovna pritrditev:

posredno, 1 PREFA patentno sidro in narebričeni žičnik na strešno skodlo DS.19 (tj. 8 PREFA patentnih sider in narebri-čenih žičnikov na m²)

Strešna konstrukcija

Aluminijaste strehe PREFA so zasnovane s prezračevano podkonstrukcijo, pri čemer sta strešna kritina in toplotnoizolacijski sloj ločena s prezračevanim vmesnim prostorom. Na tak način se lahko npr. nastali kondenz ponovno odvede.

Strešna kritina je običajno prezračevana, kot je razvidno iz prve slike. Lahko pa se tudi prezračuje tudi celoten podstrešni prostor (desna slika).

Načrtovanje in uporaba

Tukaj lahko naši kleparji/krovci in arhitekti najdejo podrobnostio strešnih skodlah DS.19 v obliki datotek za prenos. Naši pogodbeni partnerji lahko najdejo navodila za polaganje in namige za polaganje strehe, vodnik za načrtovanje in obrazec za pregled strehe pod rubriko storitve. (Samo za pogodbene partnerje – kleparje in krovce – Prosimo, pripravite svoje podatke za dostop. Še nimate podatkov za dostop? Potem se obrnite na vašega pooblaščenega področnega vodjo prodaje.)

Napotek posebej za naše arhitekte in projektante: Tukaj lahko najdete tudi 3D in BIM podatke ter teksture naših izdelkov: digitalno načrtovanje

Dodatki za strešne skodle DS.19

Tukaj boste našli seznam primernih dodatkov za strešne skodle DS.19, od začetnega traku in jet-zračnega slemenjaka do snegolovov, podestov in obrob za strešna okna.

Za popoln in podroben seznam dodatne opreme glejte naš cenik.

PREFA Passschindel DS.19

Skodla za zaključke DS.19

245 × 262 mm pozor: nicht für ni primerno za pokrivanje celotne strehe

Patentna sidra

za strešne plošče, strešne skodle in strešne skodle DS.19; material: naravna aluminijeva zlitina

Začetni trak za strešno skodlo, strešno skodlo DS.19, strešne rombe, strešno ploščo R.16 in strešni panel FX.12

1800 × 158 × 1,00 mm, predhodno perforiran

Jet-zračni slemenjak

3.000 × 1,00 mm, 1.200 × 1,00 mm, samonosilni jet-zračni slemenjak za prezračevane strehe

Zaključek za jet-zračni slemenjak

-

Grebenski slemenjak

500 × 1,00 mm

Zaključek grebenskega slemenjaka

-

Čelna obroba

95 × 2.000 × 0,70 mm, s patentnim sidrom za obrobo

Varnostna žlota

3.000 mm, z dvojnim pregibom

Perforirani trak za zaščito pred ptiči

125 × 2.000 × 0,7 mm, perforirano Ø 5/7 mm

Prezračevalni trak

s kvadratno perforacijo 6 mm, v barvah rjava/antracitna in svetlo siva/svetlo siva, dimenzije: 1,00 × 250 mm in 1,00 × 333 mm

Odkapna pločevina

230 × 2.000 × 0,70 mm

Snegolov za R.16, FX.12 in DS.19

-

Kavelj za sistem za linijski snegolov

3 odprtine za vlaganje snegolovnih palic

Kavelj XL za sistem za linijski snegolov

s 5 prehodi, optimalen za fotovoltaične strešne sisteme

Palice za snegolovni sistem

3.000 mm; 25/25

Zadrževalec ledu za snegolovni sistem

primerno za linijski snegolov s sistemom vlaganja snegolovnih palic

Zaključek za sistem za linijski snegolov

za sistem za linijski snegolov

Zaključek XL za sistem za linijski snegolov

za palice za snegolovni sistem

Nosilec solarnih sistemov za fotonapetostne naprave na strehah PREFA vključno s pokrivno kapo

Nosilec solarnih sistemov s pokrivno kapo

dolžina: 260 mm

Nosilec solarnih sistemov Sunny

primerno za vse male formate PREFA in sisteme s stoječimi zgibi.

Zu sehen ist der PREFA Solarhalter Fix ohne Kreuzverbinder.

Nosilec solarnih sistemov fix

Fiksna montaža solarnih modulov na maloformatnih strešnih sistemih PREFA. Na voljo z ali brez križnega povezovalca. Primeren izključno za obdelavo aluminijastih nosilnih profilov PREFA, ni združljiv z drugimi izdelki.

Zu sehen ist der PREFA Solarhalter Vario ohne Kreuzverbinder.

Nosilec solarnih sistemov vario

Prilagodljiva montaža solarnih modulov na maloformatnih strešnih sistemih PREFA. Na voljo z ali brez križnega povezovalca. Primeren izključno za obdelavo aluminijastih nosilnih profilov PREFA, ni združljiv z drugimi izdelki.

Podpornik za gorski snegolov

za okrogli les premera 140 mm

Enojna stopnica

nastavljivo za naklone strehe od 12° do 60°. Preverjeno po EN 516‑1‑A

Nosilec pohodne stopnice na enem podložnem elementu

250 mm; nastavljivo za naklone strehe od 12° do 55°; preverjeno po EN 516‑1‑A

Nosilec pohodne stopnice na dveh podložnih elementih

360 mm; nastavljivo za naklone strehe od 12° do 55°; preverjeno po EN 516‑1‑B

Pohodna rešetka

250 × 420 mm, 250 × 600 mm, 250 × 800 mm, 250 × 1.200 mm, 360 × 800 mm, 360 × 1.200 mm; preverjena po EN 516‑1‑A oz. EN 516-1-B

Povezovalec pohodnih rešetk

-

Strešni varovalni kavelj

po EN 517 – B

Strešni varovalni kavelj na podložnih elementih

po EN 517 – B

Zračnik za strešne skodle DS.19

480 × 262 mm, premer zračnika: pribl. 30 cm²

Žabji zračnik

za pritrditev s kovicami, premer zračnika: pribl. 30 cm²

Obroba za prezračevalno cev

Ø 100 mm, naklon strehe: od 12°

Tesnilna manšeta 100

trajno elastična EPDM cevna manšeta za preboje iz podstrešne konstrukcije s premerom od 100 do 130 mm.

Prehodna plošča za strešne skodle DS.19

Ø 80 – 125 mm, naklone strehe od 17° do 35

Prehodna plošča za zgibanje

za naklone strehe od 12° do 52°, Ø 80 - 125 mm

Univerzalna prehodna plošča dvodelna

za naklone strehe od 12° do 52°; z nastavkom za prezračevalno cev s ⌀ 40 do 120 mm

Podložna plošča za strešni romb 44 × 44 in strešno skodlo DS.19

dolžina: 680 mm, širina: 125 mm

Obroba vario

širina: 120 – 600 mm, 600 – 1.020 mm, variabilna dolžina 150 – 980 mm, za naklone strehe od 12° do 55°

Zasilno strešno okno

-

Okenske obrobe za serijo rotoQ

na voljo v številnih dimenzijah

Iskrolov za dimnik

700 × 700 mm, 800 × 800 mm, 1000 × 700 mm, 1100 × 800 mm, 1500 × 800 mm

Strešno držalo vodnika za žico strelovoda

področje spajanja: 2 – 8 mm; nastavek za okroglo žico: Ø 8 mm :

Specialni lepilni set

vsebina: 1 kartuša PREFA specialnega lepila (290 ml), 1 doza čistila (60 ml), 1 brusni papir, 1 čistilni robček, 2 nastavka