Aluminij kot material : Zaupajte gradbenemu materialu prihodnosti

Lahek, robusten, trpežen, okolju prijazen, popoln za obdelavo, vsestranski za oblikovanje – aluminij združuje vse lastnosti, ki si jih lahko želite od materiala.

Že na začetku 19. stoletja so bile velike strešne površine prekrite z aluminijem (npr. na cerkvi San Gioacchion v Rimu). Tudi danes imajo najmikavnejša poslopja na svetu v stavbnem ovoju aluminij. Aluminij velja v sodobni arhitekturi za material prihodnosti. Pri toliko dobrih lastnostih to niti ni presenetljivo.

Lahki in varni pred neurjem

Ugodna sanacija z aluminijem: Naj bodo vaše odločitve lahke

Aluminijasta streha tehta pribl. 1/10 do 1/20 opečnate strehe. Strešna kritina z lastno težo samo 2,3 do 2,75 kg/m² je še posebej preprosta za ročno polaganje – in to pri skoraj vsakem strešnem naklonu (od 3° naprej). Prednost: starejših ostrešij pred sanacijo ni treba ojačati. Tako boste prihranili veliko denarja. Naš nasvet za vse, ki obnavljate: naj bodo vaše odločitve lahke.

Aluminium bildet eine eigene Oxidschicht, die das Material vor weiterer Korrosion schützt

Kar je večno, zdrži najdlje aluminij ne rjavi

Aluminij reagira s kisikom v zraku in ustvari naraven oksidni sloj. Ta plast zagotavlja odlično protikorozijsko zaščito (tudi proti koroziji bitumna).  Poškodovan zunanji sloj strehe ali fasade iz aluminija se vedno sam regenerira. Poleg tega je aluminijast nosilni sloj zaščiten z dvema plastema žganega lakiranja. Tako boste dlje časa zadovoljni s svojo streho – vključno z naslednjimi generacijami.

Jedes PREFA Dach ist extrem zuverlässig auch bei extremen Wetterbedingungen

Izjemna odpornost proti neurjem

Streha PREFA lahko zaradi posredne, prekrite pritrditve in za polovico zamaknjenega polaganja sama kljubuje ekstremnim obremenitvam med neurjem. Na tveganih območjih je mogoče varnost pred neurji izboljšati z dodatnimi pritrdilnimi elementi. 

Naša streha PREFA je zanesljiva tudi na gorskih kočah. V žgočih dneh in med ledeno mrzlimi nočmi 50-stopinjska temperaturna razlika med najvišjo in najnižjo dnevno temperaturo ni nobena redkost. Streha PREFA pa seveda prenese vse.

[Translate to Slovenščina (Slowenisch):] Aluminium lässt sich zu 100 % recyceln und spart Energie bei den Transportkosten

Neprimerljivo prijazen do okolja

Aluminij je iz ekološkega vidika popoln material. Za to obstaja več razlogov:

  • Aluminij je mogoče v celoti reciklirati.
  • Za recikliranje je potrebnih zgolj 5 % energije, ki je prvotno potrebna za proizvodnjo.
  • Izdelki PREFA so v večini izdelani iz sekundarnega aluminija (= reciklirani aluminij).
  • Pri prevažanju na gradbišče njegova nizka teža prispeva k prihranku energije in zmanjšanju emisij CO₂.

Torej pomnite: aluminij zagotavlja izjemno dolgo življenjsko dobo, skorajda ga ni treba vzdrževati, pri recikliranju ni izgub in je neverjetno lahek. Torej zagotavlja aluminij okoljsko bilanco, ki je bistveno boljša kot pri običajnih strehah.

Mit der PREFA Farbvielfalt sind Ihrer Phantasie keine Grenzen gesetzt.

Edinstvena raznolikost barv in oblik: Aluminij zagotavlja edinstven manevrski prostor za oblikovanje

Vse izjemne načrtovalske možnosti aluminija je skorajda nemogoče navesti. Delno tudi zaradi vrhunske ponudbe barv, ki obsega več kot 16 odtenkov. Radi pa bomo izdelali tudi nove barve po željah naših strank. Aluminij ponuja neomejene možnosti tudi pri oblikovanju. Zahvaljujoč raznoliki ponudbi izdelkov je mogoče izpolniti skorajda vse arhitekturne želje ter na strehi in fasadi pričarati edinstvene učinke.  Z našimi tehnološko dovršenimi produkti, kot npr. fasadni panel FX.12 postane zgradba enkratna projekcija svetlobe. V vsakem trenutku nam tak ovoj pričara edinstveno kombinacijo igre svetlobe in sence.

Zahvaljujoč raznoliki ponudbi izdelkov je mogoče izpolniti skorajda vse arhitekturne želje ter na strehi in fasadi pričarati edinstvene učinke. 

Z izdelki PREFA torej vsak objekt postane unikaten. Domišljija in ustvarjalnost pa ne poznata meja.

PREFA ponuja 40 let garancije

Izjemno dolga življenjska doba: Zdrži skoraj večno

Varne pred nevihtami, odporne proti lomu, robustne in trpežne – aluminijastim streham in fasadam PREFA ne pride do živega nobena vremenska ujma. Aluminij kljubuje vsakršnemu vremenu in samodejno zagotavlja zaščito pred korozijo. Med reakcijo s kisikom v zraku tvori naraven oksidni sloj, ki ga prekrije kot ščit. Poškodovana površina aluminijaste strehe ali fasade se vedno znova sama obnovi. Poleg tega je aluminijast nosilni sloj zaščiten z dvema plastema žganega lakiranja. 

Tehnika zakrite pritrditve s polovičnim zamikom poleg izrazitih lastnosti, ki jih prinaša aluminij, zagotavlja trdno namestitev. Tako bo stavbni ovoj vedno nepredušno zatesnjen, vremenske nevšečnosti pa bodo ostale zunaj. Da boste vedeli, da lahko naši obljubi zaupate, vam to zagotavljamo tudi pisno. S 40-letno garancijo na barvo in material.

Celovit sistem PREFA za streho in fasado

Izvrstne lastnosti upogibanja: Izjemna prožnost pri oblikovanju

Za nas je aluminij najbolj vsestranski gradbeni material. Nenazadnje tudi zato, ker se ponaša z izvrstnimi lastnostmi upogibanja. Izdelki iz prefinjene aluminijeve zlitine so gladki in gibljivi. Celo v ekstremnih temperaturah pod lediščem. Tako celo montaža na vrtoglavi višini, kjer vlada večni mraz, postane otročje lahka – številne gorske koče (nekatere celo 3.000 metrov nad morjem) so že opremljene s stavbnim ovojem PREFA. 

Če povzamemo: zaradi prilagodljivosti in voljnosti aluminija je mogoče strokovno izvesti tudi zapletene konstrukcije in posebne rešitve. Celo v ekstremnih vremenskih razmerah.

PREFA 10 izrednih prednosti