V katerih barvah so na voljo izdelki PREFA?

Široka paleta barv proizvajalca PREFA vključuje različne barve v kakovosti P.10 kot tudi številne druge standardne barve. Velika paleta barv arhitektom, gradbenim podjetjem in obnoviteljem, kakor tudi načrtovalcem in stavbenikom, ponuja nešteto možnosti za zasnovo lepih in kakovostnih streh in fasad.

S svojo široko paleto barv so prilagodljivi, vzdržljivi in ​​nerjaveči izdelki PREFA idealni za obnove streh in fasad. Velik izbor barv je mogoče zelo dobro uskladiti z obstoječimi elementi na hiši (okna, roloji, polkna, ograje itd.). Ali živite v regiji, kjer prevladujejo opečnate strehe in zato iščete visokokakovostno pločevinasto streho v videzu opek? Potem je pred nevihtami varna, vzdržljiva in lahka aluminijasta streha, pokrita s strešniki PREFA v opečno rdeči barvi P.10 ali oksidno rdeči P.10, idealna za vašo novo ali obnovljeno streho. Strešna kritina v videzu opeke se odlično prilega streham iz opečnih strešnikov v vaši bližini, hkrati pa vaša ostrešje zaradi majhne mase strešnikov PREFA ni po nepotrebnem obremenjena. Z visokokakovostnim premazom P.10 v opečno rdeči ali oksidno rdeči barvi pridobite poleg tega še 40- letno garancijo na material in barvo. Po drugi strani pa lahko izrazite poudarke postavite tudi s pestro paleto barv PREFA – najbolje bo, da si za več navdiha ogledate našo galerijo! Izdelki PREFA pa se odlično prilegajo tudi novogradnjam, poleg tega pa s svojimi edinstvenimi barvami in oblikami ponujajo domala neskončne možnosti oblikovanja.

Kratek pregled vseh barv PREFA

P.10, lakirni sistem, s katerim podjetje PREFA že od leta 2010 zagotavlja še večjo kakovost streh in fasad.: P10? P 10? B10?

Leta 2010 je podjetje PREFA dalo na trg premaz P.10, zaradi katerega so izdelki PREFA od takrat še zanesljivejši in lepšega videza. Površina ima matt videz in je še posebej odporna na UV-žarke, vremenske vplive in barvno obstojna. Površinski premaz je odporen na zunanje vplive in obremenitve, osnovni material pa je lahek in stabilen, pri čemer ponuja obilo možnosti pri načrtovanju in izvedbi.

S sistemom P.10 smo ustvarili kakovost laka, ki zaradi posebne gubaste strukture laka, ki je vidna samo z mikroskopom, zagotavlja nešteto mikroodbojev in barvno obstojnost. Pri neposredni izpostavljenosti sončnim žarkom ima površina laka P.10 žlahten videz. Visokokakovostni sloj laka izdelkov PREFA je prožen in dobro prenese temperaturna nihanja in vremenske vplive. Za kombinacijo aluminijastega materiala in površine P.10 lahko podjetje PREFA nudi 40-letno garancijo na material in barvo.

Raznolikost površin PREFA

Glede na izdelek je lahko površina izdelkov PREFA gladka ali pa ima štukaturni relief. Material je dodatno okrepljen s štukaturnim reliefom, ki nastane zaradi valjčkov za vtiskovanje, zaradi česar je aluminij manj občutljiv na vidne znake obdelave in s tem omogoča lažjo montažo.

Vsi izdelki PREFA manjših dimenzij za streho in fasado (strešna plošča, strešna skodlastrešni romb, fasadna skodla in fasadni romb) imajo standardno površino s štukaturnim reliefom, po želji pa so na voljo tudi v gladki izvedbi. Izjema je strešni in fasadni panel FX.12, ki je na voljo izključno v gladki površini. Dobavne roke po meri izdelanih izdelkov najdete na straneh s podrobnostmi o posameznem izdelku.

Paleta barv PREFA v kakovosti P.10

Izdelki malega formata (strešna ploščastrešna plošča R.16strešna skodlastrešna skodla DS.19rombstenska skodla in romb), strešni panel FX.12 in fasadni panel FX.12 kot tudi izdelki PrefalzSiding in Siding.X so na voljo v različnih barvah P.10. Poleg lakov P.10 so na voljo tudi številne standardne barve in naravno beli aluminij. Barvna paleta PREFA obsega več kot 25 različnih barv (ekskluzivnih barv Falzonal), katerih razpoložljivost pa se razlikuje glede na izdelek. V katerih barvah in v kateri barvni kvaliteti je kateri izdelek na voljo, si lahko preberete v spodnji tabeli ali na ustrezni strani strešnega ali fasadnega izdelka PREFA. Poleg tega so vam te informacije na voljo tudi v katalogu izdelkov PREFA, ki ga lahko naročite prav tu. Pri naročilih večjih količin pa so na voljo tudi druge posebne barve. V ta namen se obrnite na svojega sogovornika pri podjetju PREFA.

Večina izdelkov PREFA je na voljo v barvah P.10. Za posebne nabore barv ponujamo široko izbiro dodatnih standardnih barv v kakovosti barv Duragloss 5000, kot so, na primer, priljubljeni elementi Siding za obloge zatrepov ali fasad z videzom svetlega ali temnega lesa. Poleg tega je trakasta pločevina Falzonal prevlečena s površinskim premazom PvdF (polivinilidenfluorid), izvedba v slonokoščeni barvi pa je na voljo z barvnim premazom PP99 (poliamid/poliuretan). Podrobnosti o različnih načinih nanašanja premazov si lahko ogledate tukaj.

Pregled barv, ki so na voljo po izdelkih

Strešni žlebovi

Pri izdelavi polokroglih, pravokotnih in ležečih žlebov podjetja PREFA se uporablja aluminij, premazan po postopku »coil coating«. Nasprotno pa se barvanje kvadratnih cevi izvaja s prašnim barvanjem. Strešni žlebovi PREFA so na voljo v klasičnih standardnih barvah ali v naravni izvedbi. Po želji pripravimo tudi posebne barve, ki so barvno usklajene s celotno podobo vaše hiše. Pri strešnih žlebovih v posebnih barvah aluminij večinoma barvamo s praškastih premazom.

PREFA Falzonal (barvni nanos PVDF)

standardna čista bela, kositrno siva, biserno bela, golobje modra, svetlo slonokoščena, mat svetla cinkova, košenično rumena, sivo zelena, opalna zelena, eloksirana rjava, mat temno siva, antracitno siva, mat svetlo siva, briljantno kovinska, pastelna turkizna, savana bež, ogljeno črna, encijan modra, svetlo siva, reseda zelena, svetla nerjaveče kovinska, majevsko zlata, azurno modra, olivno zelena, standardna metino zelena, standardna kremenčevo siva, kavno rjava, bakreno rjava, starana mestna rdeča, starana mestna lesna roza, preperel prozoren lak, nov baker, standardni sivi aluminij, sivi cink, turkizno modra, karminasto rdeča, svetlo bronasta

SPLOŠNO

1 Barve P.10 kamnito siva, P.10 peščeno rjava, P.10 patinirano zelena, naravni hrast, patinirano siva, orehovo rjava, sivi hrast in naravni aluminij posnemajo naravne barve, zato so zanje značilna majhna odstopanja, ki izdelkom dajejo nezamenljiv značaj.
2 Za spremembe videza površine zaradi obdelave in okoljskih vplivov garancija ne velja. Upoštevajte opombe.
3 Pri kovinskih barvah se lahko pojavijo razlike v barvi.

POZOR

  • Navedene vrednosti RAL predstavljajo samo približne vrednosti [~], ki lahko delno močno odstopajo od originalne barve PREFA in v določenih okoliščinah ne ustrezajo subjektivnim predstavam o barvi.
  • Zlasti za vrsto barve P.10 je zaradi teksture površine skoraj nemogoče opredeliti ustrezne vrednosti. Barve P.10 kamnito siva, P.10 peščeno rjava, P.10 patinirano zelena, naravni hrast, patinirano siva, orehovo rjava in sivi hrast posnemajo naravne barve, ki jih sestavlja več barvnih odtenkov.

Za natančno opredelitev barve dopolnilnih elementov je treba zato vedno primerjati vzorec originalnih elementov.