Fasadna obloga v videzu lesa PREFA: Gradbeni nasveti

Lesene fasade dajejo vaši hiši posebno naraven videz. Zaradi značaja naravnega lesa pa se videz fasade hitro spremeni in začne preperevati. Če si želite v prihodnosti prihraniti težave s ponovnim barvanjem ter rednim vzdrževanjem in nego, se lahko zanesete na visokokakovostno prezračevano aluminijasto fasado v videzu lesa s 40-letno garancijo na material.

Običajne (ometne) fasade se pogosto umažejo po relativno kratkem času. Pravkar obnovljene in sveže prebarvane, so po nekaj letih pogosto spet videti stare. Ekstremni okoljski vplivi lahko obremenijo fasadne materiale do te mere, da izgubijo obliko in podobo. Mrzle zime, vroča poletja in vlažni jesenski meseci povzročajo razpoke, odluščene barvne madeže, zbledele barve, alge ali grde spremembe barve, zlasti na severni strani. Tudi prava lesena fasadna obloga prepereva. To vodi do neprivlačne in nepravilne obarvanosti, ki jo je mogoče zmanjšati le z obsežno in redno nego lesa. 

»Nikoli več barvati, nikoli več izboljševati!« – To so zahteve, ki jih lastniki stanovanj danes postavljajo fasadi. Z dolgotrajno fasado PREFA iz aluminija pa si poleg tega prihranite tudi nadležno ponovno barvanje. S fasadnimi ploščami v videzu lesa je mogoče popolnoma uresničiti kreativne fasadne sanje. Plošče PREFA Sidings lahko kot fasadno oblogo v barvah »hrast naravni«, »hrast bež-siva« in »oreh rjava« polagamo navpično, vodoravno ali pod kotom ter s senčno fugo ali brez nje.

 

Aluminijaste plošče znamke PREFA so odporne na vse vremenske razmere in so idealne tudi za »vremensko izpostavljeno stran«!

Tehnični podatki

Dimenzije hrast sivo-bež

138 × 0,7 mm, gladek
200 × 1,00 mm, gladek

Dimenzije oreh rjava

138 × 0,7 mm, gladek
200 × 1,00 mm, gladek 

Dimenzije hrast naravni

200 × 1,00 mm, gladek

Senčna fuga

15 mm široka in 7 mm globoka
na voljo s senčno fugo ali brez senčne fuge

Teža

pribl. 3,30–4,30 kg/m² (odvisno od celotne širine)

Dolžina

500–2.500 mm s fugo PREFA
500–6.200 mm brez fuge PREFA

Polaganje

vodoravno, navpično, diagonalno

Barvni premaz

Duragloss 5000

Stoletja star in preizkušen sistem obešene prezračevane fasade (VHF) se uporablja pri vseh aluminijastih fasadah PREFA. S tem je med drugim zagotovljena prijetna notranja klima, saj prezračevana stenska konstrukcija uravnava ravnotežje vlage in preprečuje nastanek plesni. Poleg tega pri oblikovanju fasade ustvarjalnost nima meja, vi pa lahko uživate v še posebej dolgi življenjski dobi svoje fasade.

Prikaz elementov Siding naravni hrast (videz lesa) s PREFA fugo in senčno fugo.

Razlika med fugo in senčno fugo

Aluminijasti fasadni sistemi PREFA so na svojih področjih uporabe popolnoma vsestranski. Primerni so tako za zunanjo kot notranjo uporabo, kot obloga zatrepa, obloga frčade, obloga strešnega sofita ali za nadstreške za parkirišča, balkonske obloge, stropne obloge, stenske obloge in veliko več.

Bi radi vedeli, kako je videti vaša fasada s fasadnimi ploščami v videzu lesa (PREFA Sidings, barva naravni hrast, hrast bež-siva ali oreh rjava)? Potem izkoristite našo brezplačno fotografsko storitev. Preprosto naložite fotografijo in v nekaj delovnih dneh boste nazaj prejeli urejeno fotografijo, na kateri bo prikazana vaša hiša z želeno fasado PREFA.

S ploščami PREFA Sidings se odločite za aluminijasto fasado z estetiko lesene fasade in tako združite naraven videz z dolgo obstojno fasado za generacije. To vam zagotavlja garancijsko potrdilo PREFA s 40-letno garancijo na material.