Iskanje po spletnem mestu (po oddaji boste preusmerjeni na stran z rezultati iskanja)

EKSPRESIVNA DISKRETNOST


Sredi najbolj ekskluzivnega trgovskega središča in središča dogodkov v Münchnu so bili s pomočjo ekskluzivne strešne konstrukcije ustvarjeni novi bivalni prostori. Stanovanjske sanje na vogalu ulic Leopoldstraße in Hohenzollernstraße s pomočjo strešnih sistemov PREFA povsem na novo opredeljujejo tradicionalno štirikapno streho, ki je sicer značilna za meščanske hiše v münchenskem predelu Schwabinger.

Pod obsežnimi strešnimi površinami stanovanjskega in poslovnega poslopja so nastala mansardna stanovanja z velikimi odprtimi galerijami. Štirikapna streha kot klasična strešna oblika je bila na novo opredeljena in opremljena z ekspresivnimi rezi za lože in okna. Hrbtna stran iz aluminijastih strešnih rombov PREFA na mansardnem predelu in kritina z dvojnimi stoječimi zgibi Falzonal na nagnjenih površinah optično in funkcionalno izboljšata strešno konstrukcijo.

NOVA INTERPRETACIJA ŠTIRIKAPNE STREHE S SISTEMOM PREFA

Gradnja med obstoječimi objekti v središču mesta – tako se imenuje termin za rekonstrukcijo v središčnih in občutljivih urbanih predelih. Skrb za podobo mesta kljub pretiranemu pridobivanju bivalnih prostorov na ekskluzivnih lokacijah prinaša prav posebno odgovornost in izziv, s tem pa zahteve po homogeni in robustni kritini, ki ne potrebuje veliko vzdrževanja. Kritina mora združiti različne nagibe, površine in preboje. Strešna oblika stanovanjskega in poslovnega poslopja tako predstavlja pestrost in raznolikost zaradi različnih ravni višine, prostih površin, rezov konstrukcijskih vdolbenih elementov in odprtin. Strešni sistem PREFA iz aluminija skrbi za moderni pridih v okolju arhitekture iz 19. stoletja.

CELOTA JE VEČ KOT ZGOLJ SEŠTEVEK DELOV

Strešne skodle PREFA so bile izbrane zaradi kakovosti, širine profilov, prilagodljivosti in preproste obdelave izdelkov PREFA iz aluminija. Zaradi kompleksnosti strehe je bilo pomembno, da smo lahko obdelovali posamezne elemente in komponente sistema iz enakega materiala in v enaki barvi. Zato so bili na strmih predelih strehe uporabljeni strešni rombi, na ravni strehi in na strešnih oknih pa sistem Prefalz kot kritina z dvojnimi stoječimi zgibi. Odličnost sistema Prefalz se kaže v voljnosti materiala, ki ga je izjemno preprosto oblikovati. Nudi možnost, da brez uporabe vijakov, lepljenja ali varjenja dosežemo nezahtevne spoje, ki so neprepustni za deževnico. In vse to seveda z zelo nizko težo, ki je izredno primerna za izgradnjo originalnih konstrukcij, tako kot tudi novogradenj.

STREHA KOT KAMELEON

Ker v okolju prevladuje gradbena kultura iz 19. stoletja, strešna konstrukcija z na primer šestimi nadstropji in ravno streho ne bi bila sprejemljiva. Zato igra odločilno vlogo tudi videz strehe, ki se ponaša z zadržanostjo. Lastnosti materiala, kot na primer dolga življenjska doba in gospodarska učinkovitost, zagotavljajo, da se objekt skozi mnoga leta harmonično vključuje v strešno pokrajino. Streha kot kameleon, ki se poskuša vživeti v mestno strukturo, brez da bi pri tem hotela biti prva violina. Kljub temu pa daje poudarek in na prav poseben način navdihne opazovalca. 

REFERENČNI OBJEKTI

PREBRSKAJTE GALERIJO

Si želite navdiha, ki ga ponujajo izdelki PREFA, z enim samim klikom? V galeriji z referencami si lahko ogledate objekte PREFA in jih filtrirate glede na kategorije izdelkov.

NA GALERIJO
Informacijsko gradivo

NAROČITE BREZPLAČNE BROŠURE

Pošiljanje po pošti: brezplačne prospekte z zanesljivimi informacijami vam bomo poslali neposredno domov ali v vaš e-poštni predal.

BREZPLAČNO NAROČILO
FOTOGRAFSKE STORITVE ZA VAŠE STRANKE

OBJEKTI STRANK Z IZDELKI PREFA

Si vaša stranka ne more predstavljati, kako bi bila videti streha ali fasada PREFA na njeni hiši? V zavihku Investitorji in strokovnjak za obnove lahko z možnostjo Fotografske storitve naročite brezplačno fotomontažo.

NA FOTOGRAFSKE STORITVE
Stik