ELEGANTNA STREHA NA MODERNEM OBJEKTU

»Dejansko sliko mesta Ala smo si poskušali razložiti na arhitekturno domiseln in sodoben način, in bili pri tem izpostavljeni visokim zahtevam«, je pojasnil arhitekt Brunella Avi, KREJ inženiring Srl, odgovoren za načrtovanje in gradnjo projekta. Tudi investitor in stranka sta postavila visoke funkcionalne in estetske zahteve pri izvedbi.

Wellness oaza znotraj PREFA fasade

»Ohraniti smo morali arhitekturno tradicijo skupnosti 9.000 prebivalcev: starejše stavbe s posebno opečno, rdečo streho, in slediti naprednemu načrtovanju in arhitekturnim standardom. Objekt mora na koncu – še posebej za ta segment značilen življenjski stil – predstavljati tisto, kar obljublja izdelek in izvedba«, še dodaja Avi. Izražena je bila želja po inovativnem, trajnem, okolju prijaznem gradbenem materialu in po energetski izkaznici z oceno A. »To ima visoko vlogo v naši panogi delovanja«, še razloži investitor Guiseppe Sartorazzi.

Sproščeno vzdušje brez vzdrževanja in ob zmanjšanem hrupu

Centralna lega novega frizerskega salona je postavljala številne zahteve pri načrtovanju fasade. Lega direktno ob glavni cesti je lahko prednost za posel, hkrati pa je izpostavljena večjemu hrupu in vzdrževanju, npr. posipavanje s soljo v zimskem času. Vzdrževana in lepa fasada, odporna na vremenske vpliva, je bila glavna zahteva lepotnega salona. S fasadnim sistemom PREFA so problem rešili enostavno in učinkovito.

PREFA P.10 – idealni partner za visoke zahteve v funkcionalnosti in estetiki

»Uporabili smo PREFA strešne skodle v P.10 kamnito sivi barvi, ki se polagajo na polni opaž z vmesnim slojem in ob strešnem naklonu 25°«, razlaga Andreas Pichler, klepar iz Deutschnofen. Pri montaži projekta površine 120 m² je uporabil tehniko »pregib na pregib« in prekrito pritrditev. Naravni videz pokrite površine (teža 2,3 kg / m2) je odseval brezčasno in elegantno podobo gorovja, ki se razprostira okoli mesta Ala. »Učinek fasade pride še posebej do izraza v kombinaciji s tradicijo lesa, zasteklitvijo in porfirjem, katerega odlično imitira P.10 kamnito siva", nadaljuje Pichler, ki je z izvedbo projekta pokazal svoje bogate izkušnje s PREFA celotnim sistemom in poznavanjem lokalnih zahtev.

Lepota odporna na vremenske vplive

Reinhold Augschöll, strokovni svetovalec PREFE na južnem Tirolskem, dodaja: »PREFA strešne skodle, izdelane iz aluminija debeline 0,7 mm in z dvoslojno žganim lakom ali prašno barvanjem, so s svojo izjemno odpornostjo na vremenske vplive idealna in hkrati elegantna rešitev." Dolga življenjska doba tako aluminijastim skodlam ni tuja beseda: na osnovni material aluminij, ob normalnih vremenskih obremenitvah in strokovni montaži, daje PREFA 40 let garancije!

PREFA strešni in fasadni sistemi omogočajo veliko možnosti oblikovanja. K temu je pripomoglo pet barv, za katere so navdih pri PREFI vzeli iz narave:

Od rjave barve, ki jo najdemo na podeželju v Toskani, peščeno in rjasto rjave do barve testa di moro. Aluminij je kljub svoji majhni debelini izjemno trpežen material, ima dolgo življenjsko dobo in prenese vsako obremenitev. Izdelku pripisujejo nosilnost do 800kg/m² ob zahtevnih vremenskih pogojih. Velika prednost PREFA strešnih skodel je hkrati njihova enostavna montaža: z desetimi strešnimi skodlami (dimenzija skodle je 420 x 240 mm na pokriti površini) pokrijemo 1m² strešne površine.