FOTOVOLTAIČNI SISTEM ZA VSAKO ALUMINIJASTO STREHO PREFA

Za vsako aluminijasto streho PREFA podjetje PREFA nudi optimalno podkonstrukcijo za fotovoltaične sisteme

Streha nam lahko nudi veliko več kot "samo" zaščito in dizajn, lahko jo namreč uporabimo tudi za pridobivanje dragocene sončne energije. Sončna energija se s pomočjo termalnih solarnih sistemov uporablja za pridobivanje tople vode in s pomočjo fotovoltaike za proizvodnjo električne energije. Je ena izmed okolju najprijaznejših oblik energije, ki varčno uporablja vire brez sproščanja škodljivega ogljikovega dioksida.

Seitenansicht des Einfamilienhauses in Bad Münstereifel, gedeckt mit der DS.19 von PREFA.

Največja varnost zahvaljujoč strokovnemu svetovanju

PREFA nudi optimalno podkonstrukcijo za fotovoltaične sisteme in to za vsako PREFA streho! V primerjavi s številnimi drugimi pritrdilnimi elementi za fotovoltaične module PREFA sistemi zagotavljajo neomejeno funkcionalnost in vzdržljivost – ne glede na to ali gre za majhne formate ali sisteme s stoječimi zgibi. "Stranka se sama odloči, katere fotovoltaične module bo vgradila. Sistem je prilagodljiv in lahko sprejme vse običajne module," pojasnjuje Berthold Ruck, tehnični vodja v PREFA Nemčiji. Strokovno svetovanje in statični izračuni ekipe tehničnega oddelka zagotavljajo brezhibno izvedbo in največjo varnost. »Učinkoviti sistemi so načrtovani na podlagi visokokakovostnih solarnih montažnih sistemov in brezplačnimi statičnimi meritvami s strani PREFA strokovnjakov« pravi Ruck. »Ti sistemi so statično in normativno popolnoma varni.« Tudi sama namestitev je izjemno hitra in enostavna s standardnimi orodji. »Izdelano projektno poročilo, vključno z načrtom namestitve, zagotavlja preprosto in varno namestitev. Ob tem se uporabljajo tudi komponente, odobrene s strani gradbene stroke. Sistemi so proti koroziji zaščiteni nad predvideno življenjsko dobo.

Detailansicht des PREFA Solarmontagesystems.

Rezultat dolgoletnega intenzivnega razvoja

Solarni montažni sistem je na voljo v različnih izvedbah in je zaradi nenehnega razvoja vedno v skladu z najsodobnejšo tehnologijo: PREFA solarni nosilec Vario se uporablja za montažo fotovoltaičnih modulov na vse PREFA strešne sisteme majhnega formata. Solarni nosilec Vario je možno montirati v špirovce ali na opaž, fleksibilna nastavitev višine omogoča enostavno izravnavo neravnin v podkonstrukciji strehe.

PREFA solarni nosilec Fix za vse PREFA maloformatne strešne sisteme omogoča posebno ravno povezavo z nizko skupno višino. Tudi tukaj je možna montaža v dveh variantah, ali v špirovce ali na opaž.

PREFA solarni nosilec Sunny se uporablja na sistemih PREFALZ in FALZONAL® z dvojnimi stoječimi zgibi ter na PREFA strešnih sistemih malega formata. Pri tem idealno absorbira temperaturne spremembe dolžine trakov PREFALZ.

Novi solarni nosilec PREFALZ Vario razširja možnosti montaže fotovoltaičnih sistemov na sisteme PREFALZ in FALZONAL® z dvojnimi stoječimi zgibi in je združljiv z obstoječim montažnim sistemom. Omogoča montažo brez vrtanja in uporabniku prijazno montažo neposredno na dvojni stoječi zgib. Spremenljiva montaža nosilca tirnice omogoča natančno nastavitev tirnice po višini in izravna morebitne neravnine v podkonstrukciji strehe.

»Zahvaljujoč edinstveni zasnovi solarnega nosilca PREFALZ Vario se tlačne obremenitve ne prenašajo na konstrukcijo preko zgiba ali spojev, ampak se prenesejo neposredno na opaž preko podpornih nog,« nakaže Ruck na statične posebnosti. "To je rezultat dolgoletnega doslednega razvoja, ki sloni na  upoštevanju potreb naših obrtnikov."

Nasvet strokovnjakov

Na novo želite prekriti streho in proizvajati lasten električni tok s pomočjo fotovoltaike? Potem vam priporočamo solarno strešno ploščo PREFA, sodoben vgrajen solarni sistem PREFA. Združuje varno strešno kritino in zmogljivo fotonapetostno celico ter jo je mogoče kombinirati s strešno ploščo R.16 in strešnim panelom FX.12.

NA SPODNJI POVEZAVI SO NA VOLJO FOTOGRAFIJE ZA PRENOS