HIŠA, KI STAVI NA PREFALZ

Hiša, ki stoji v Pfalznu, je bila zgrajena leta 1970. Po sanaciji in širitvi pa je spet postala moderni stanovanjski objekt z enotnimi, linearnimi vodi, pokrit tako, da je varen pred hrupom in umazanijo, ki z zelo prometne ceste prihajata do objekta z zahodne in severni strani.

Lahkotni prehod med streho in fasado.

Stavba se spredaj zaključi s fasado, ki z nevidnimi pregradami preide v strešno površino. Lahkotni prehod med strešnimi in fasadnimi elementi, je bil za arhitekturni biro Stauder ključnega pomena.  Optimalno rešitev so našli v izdelku PREFA PREFALZ. Reinhold Augschöll, strokovni svetovalec pri PREFI, je povedal:“ Naši izdelki se odlikujejo ne le po svoji robustnosti in vzdržljivosti, temveč ustrezajo tudi visokim estetskim zahtevam sodobnega oblikovanja. Zato stanovanjski objekt ni le zaščiten pred hrupom, prahom, snegom in dežjem, ampak je tudi videti moderno in lepo. "

Sodobna arhitektura s PREFA optiko.

K arhitekturnim posegom je sodila tudi zgraditev mansarde, s čimer je hiša dobila tri nadstropja. Obenem so toplotno sanirali zunanji ovoj stavbe, v celoti prenovili napeljavo hiše in prešli na nov sodoben koncept ogrevanja - od ogrevanja na pelete do nadzorovanega dovoda in odvoda zraka. Standard hiše se je tako dvignil na nivo klima hiše A-kvalitete. Reinhold Augschöll je še povedal: »Klima hiše imajo manj oken, kar se odraža tudi v videzu fasade. Zato je – kot pomemben element oblikovanja v sodobni arhitekturi - dobro uporabiti pravokotni stoječi zgib PREFALZ.

Predstavitev podjetja PREFA

Podjetje PREFA Aluminiumprodukte GmbH se je v preteklih 65 letih z razvojem, proizvodnjo in trženjem strešnih in fasadnih sistemov iz aluminija uveljavilo v vsej Evropi. Skupina PREFA ima trenutno 330 zaposlenih, od tega jih 180 dela v Avstriji. Proizvodnja več kot 4000 visoko kvalitetnih izdelkov se odvija izključno v Avstriji in Nemčiji. Podjetje PREFA je del Dr. Cornelius Grupp, ki ima po vsem svetu več kot 5.000 zaposlenih in vključuje 30 proizvodnih obratov.