Iskanje po spletnem mestu (po oddaji boste preusmerjeni na stran z rezultati iskanja)

IZZIVALNA ZALOMLJENOST - DRUŽINSKA HIŠA V PODMOLNIKU


Investitor je za svojo novo hišo, v katero se je preselil z družino, imel kar nekaj želja in zahtev in vsi sodelujoči so dali vse od sebe, da so jih stoodstotno izpolnili. Odločil se je za material podjetja PREFA, ki sledi trendom arhitekture in se odraža tudi na objektu. Eleganten in lahkoten prehod strehe v fasado s PREFA Prefalz trakovi daje strehi in fasadi poseben harmoničen videz.

Prvi pogoj je bil, da je hiša v osnovi klasična dvokapnica, ki bi se lepo zlila z vaškim okoljem. Bila naj bi tudi sodobna. Predvsem pa je investitor zahteval dobro zaščiten objekt, a nikakor ne na račun videza – novi dom naj bo videti dobro. Kot vidite na fotografijah, ima objekt kar nekaj posebnosti. Prva je, da se streha nadaljuje v fasado. Tu so vidne čelne obrobe, žlebovi pa so skriti. Vse je izdelano iz istega materiala, in sicer iz pločevine Prefa Prefalz. Za izvedbo je bila izbrana pločevina Prefa, ker ne zahteva nobenega vzdrževanja. Načeloma bi s tem materialom lahko odeli ves objekt, kar bi omogočilo popolno zaščito, zaradi prezračevalnih kanalov pa občutek ne bi bil nič drugačen kot pri konvencionalnih fasadah. Toda če podaljšanje strehe v fasado ni nič več revolucionarno, pa je bil pri tej hiši pravi izziv spojitev dveh elementov oziroma dveh kubusov pod različnim kotom in z dvema višinskima nivojema.

Z uporabo strešnih trakov Prefa je bila naloga precej lažja, saj je material vrhunski in  s pravo leguro le malo mehkejši kot pri konkurenci. 

Pravzaprav je ustvarjen za takšne izzive in arhitekti ga imajo radi. Omogoča jim, da se sproščeno izražajo in tako nastajajo zares zanimivi objekti. Kralj Janez s.p. iz Tržiča, pooblaščeni izvajalec podjetja Prefa, je dodal: »Morda ni videti, ampak objekt je bil pravi izziv, naloga pa kar zapletena. Vendar nam je uspelo. Pri tem so bile upoštevane vse smernice podjetja Prefa, tako da pločevina lahko diha in je popolnoma poskrbljeno za trajnost.«

Pri podjetju Prefi se ravnamo po naslednjem načelu: Ni vprašanje, ali se da, edino vprašanje je, kako. Zato naši svetovalci nudijo podporo od samega začetka ter iščejo in predlagajo rešitve – vse zato, da še tako nerealna pričakovanja postanejo resničnost. Vsekakor pa je Prefine strokovnjake najbolje vključiti že v fazi načrtovanja, saj se tako marsikatero vprašanje reši vnaprej in s tem prihrani zastoje na gradbišču. In zato, da bi bile stranke stoodstotno zadovoljne, vsi naši partnerji poleg intenzivnega začetnega šolanja opravljajo tudi številna redna izobraževanja, sami pa pravijo, da se ob delu vedno naučijo še kaj novega. 

MATERIAL
Barvan aluminij, debeline 0,7 mm, P.10 ANTRACIT
VELIKOST
0,7 x 500 mm in 0,7 x 650 (0,7 X 1.000 mm - dopolnilni trak)
TEŽA
pribl. 1,89kg / m²
BARVANJE
dvoslojno žgano lakiran
PRITRDITEV
Prefa fiksna in pomična sidra, v skladu z zahtevami statike
POLAGANJE
na opaž, naklon strehe od 3° naprej
Stik