Iskanje po spletnem mestu (po oddaji boste preusmerjeni na stran z rezultati iskanja)

KAPELICA NA KREDARICI Z MODERNO PREFA KRITINO


Kadar kdo omeni Kredarico, ki se nahaja na nadmorski višini 2515m, navadno pomislimo na znano meteorološko postajo, ali pa, morda, na tam stoječo kapelico, ki predstavlja najvišje ležeče svetišče v Sloveniji in je od septembra 2010 postala tudi ponos podjetja PREFA. Kapelico je leta 1896 pozidal mojster Pezzano. Kasneje so jo porušili verski nasprotniki, a je bila po načrtih arhitekta Jožeta Marnika leta 1992 na novo pozidana.

Kapelica je potrebovala še novo fasado ter strešno kritino in prav tu smo investitorjem prišli nasproti sodelavci podjetja PREFA. Ker na Kredarici veljajo svojevrstne vremenske razmere, ki se pojavljajo v obliki nizkih temperatur, močnega vetra ter oblice snega, smo vedeli, da objekt potrebuje material in izvedbo, ki bosta vsemu temu kljubovala. Rešitev se je pokazala v izbiri materiala - aluminij, ki je izjemno trpežen tudi v visokogorju. Način montaže je vključeval vgradnjo sider, ki onemogočajo vetru, da bi odpihnil streho, snegu pa, da bi poškodoval kritino. Streha je narejena iz PREFA strešnih plošč in fasada iz fasadnega romba, oba pa sta v enotni svetlo sivi barvi, kar objektu daje ličen videz povezanosti, ne le znotraj samega objekta, temveč tudi ob vključitvi objekta v svoje okolje.

S PREFA majhnim strešnim rombom lahko oblikujemo različne površine, zaradi svoje prilagodljivosti pa je najbolj prikladen prav za tiste manjše, kot je denimo stolp kapelice na Kredarici. Dostopen je v različnih barvah in novi barvni P.10 površini. Zaradi svoje privlačnosti in vrhunske kvalitete je v ponos vsakemu objektu, pa naj se nahaja tudi dobra dva tisočaka nad morjem.

Stik