Luksuzni apartmaji v dialogu z Dolomiti

Italijanski hotelski projekt je realiziral arhitekturni studio Podetti iz Commezzadure. Neposredno ob hotelu Palace Hotel Ravelli v Mezzani (Val di Sole) je zraslo šest počitniških hiš z zanimivo podobo. Novi apartmaji pomenijo obogatitev ponudbe za turiste in očarajo s sodobnim dizajnom, ki se odlično zlije z okoljskim gorskim svetom Dolomitov.

Pri arhitektonskem oblikovanju stanovanj s površino pribl. 70 m² nobena podrobnost ni bila prepuščena naključju. Pretežni del oblikovalske zasnove tvorijo trije materiali. Toplina lesa, ki objektom daje strukturo, naravnost kamna ter trajnost in zanesljivost aluminija. Glavni poudarek projekta je bil na zagotovitvi estetske doslednosti. Uporabljeni materiali zagotavljajo enovito podobo, hkrati pa objekte odenejo v zanimiv in inovativen ovoj stavbe.

Zagotovljen luksuz

V skupno treh hišah je na voljo šest apartmajev z lastnim neposrednim vhodom. Vsak apartma je opremljen z veliko teraso, savno in whirlpoolom. Hiše so zgrajene na različnih nivojih, kar vsem gostom zagotavlja zasebnost. Objekti različnih višin ter strehe in fasade v izvedbi P.10 antracitna s svojim celovitim dizajnom odsevajo podobo gorskega sveta.

Pritlične etaže so izdelane iz armiranega betona. V zgornjih etažah je nosilna struktura hiš izdelana iz lesenih elementov, ki so izolirani z ognjeodporno kameno volno. Hiše so tudi priključene na lokalno napravo za biomaso in opremljene z uravnavanim klimatskim in prezračevalnim sistemom. Naročniki so zasledovali cilj, da hiše pridobijo certifikat energetskega razreda A.

Velik poudarek pri arhitektonski izvedbi je bil tako na sodobnem, trendovskem dizajnu kot tudi na energetski učinkovitosti stavb. Cilj pri oblikovanju zunanje podobe je bil kompakten objekt, ki omogoča arhitektonski dialog med streho, steno in okolico.

Apartmaji "Lovely Lodge Ravelli" v Italiji, Mezzana, prekriti s strešnimi in fasadnimi ploščami PREFA FX.12.

Luksuzni apartmaji v Italiji so bili obloženi s strešno in fasadno ploščo PREFA FX.12. Plošče v antracitni barvi se idealno ujemajo z lesenimi elementi na stavbah.

Estetska doslednost ovoja stavbe

Tudi za zunanje stene so bili uporabljeni leseni, kamniti in aluminijasti materiali. Stene na območju vhoda so prav tako oblečene z aluminijastimi lamelami v antracitni barvi.

»Kakovost izdelkov PREFA nam je znana že iz preteklih projektov. Elementi FX.12 so se hitro izkazali kot idealna rešitev za ta projekt,« pojasnjuje Carlo Podetti, ki je skupaj s kolegi razvil dizajn. »Na podlagi izkušenj z izdelkom smo dosegli raznolikost, h kateri smo strmeli, in hkrati zagotovili skupno doslednost strehe in fasade.«

Montažo na 500 m² je izvedel strokovni izvajalec Lorenzo Daprá.

Tridimenzionalnost s FX.12

Paneli FX.12 so inovativna aluminijasta obloga za fasade in strehe. Zaradi neenakomerne površine in robov nastane z igro svetlobe in sence edinstvena in individualna celostna podoba. Za panele značilni podolžni in prečni robovi nudijo tako vizualne kot tudi funkcionalne prednosti. Struktura podpira robustnost 0,7 mm tankih elementov in s tem večjo stabilnost.

V prid izdelkov PREFA pa govorijo tudi zagotovljena kakovost in več kot 70-letne izkušnje. Lastnosti materiala in obsežen pribor omogočajo zelo enostavno obdelavo vogalnih spojev, prehodov, obrob in drugih posebnosti.

PREFA za številne izdelke nudi 40-letno garancijo na barvo in material proti lomu, koroziji (rji) in poškodbam zaradi zmrzali. Pogoj je, da je izdelke montiral profesionalni partner podjetja PREFA. Tudi za panele FX.12 velja 40-letna garancija. Lak je posebej odporen na UV-žarke, vremenske vplive in praske.

Ob upoštevanju lokacije počitniških hiš je bila pri izbiri izdelka pomembna tudi zaščita proti snegu in zmrzali. Stožčast kotni zgib posebej dobro ščiti pred močnim dežjem in vlago. 

Podroben pogled fasadnih plošč PREFA FX.12 v antracit P.10 barvi v kombinaciji z lesenimi elementi

Sodoben videz strehe in fasade PREFA FX.12 se popolnoma prilega lesenim elementom na fasadi apartmajev "Lovely Lodge" v Italiji.

Informacije o izdelku PREFA strešni in fasadni panel FX.12

Material:

aluminij, debelina 0,7 mm, premaz coil coating

Barva:

P.10 antracitna 

Teža:

pribl. 2,4–2,5 kg/m²

Material:|Farbbeschichtete Aluminium-Legierung, Oberfläche glatt, stucco oder liniert, wahlweise mit oder ohne Schattenfuge

Farbe:|braun, bronze und elfenbein

Befestigung:|Auf Alu- oder Holzunterkonstruktion geschraubt oder genietet

Gewicht:|ca. 3,3bis 4,3 kg/m²

Beschichtung:|hochwertige Zweischicht-Einbrennlackierung oder pulverbeschichtet

Standardformate:|138 x 0,7 mm, 200 x 1,0 mm, 300 x 1,2 mm, Länge: 500 bis 6.200 mm

|