NAJBOLJŠA KAKOVOST ZA IZJEMNO USTVARJALNOST

Vse več strokovnjakov krovsko kleparske stroke širom Evrope se odloča za material PREFA. Kakovostni PREFA izdelki za strešne in fasadne sisteme so z njihovo visoko kvaliteto in dolgoletno vzdržljivostjo prepričali strokovnjake. Aluminij prav tako ne rjavi in trajno ne onesnažuje okolja. Zaradi enostavnega oblikovanja ga lahko uporabimo za različne ustvarjalne namene.

„Stara dama“ v novi preobleki

Konec leta 2011 so na novo odprli nogometni objekt v Torinu. Od takrat gosti "stara dama" - kot ljubkovalno imenujejo navijači nogometni klub Juventus - svoje domače tekme na novem stadionu. Vendar nova sodobna nogometna arena nudi veliko več kot le ogled nogometnih tekem na osrednjem stadionu. Arena vključuje muzeje, Juventusov »Walk of Fame“ in nakupovalno središče Area 12, z več kot 60 trgovinami in na površini 19.500 m2. Celotna fasada nakupovalnega središča Area 12 je narejena iz pločevine PREFALZ, v cinkovo sivi barvi.

PREFALZ za svobodno ustvarjalnost

Cilj projekta je bila izgradnja novega rekreacijskega centra za družine, ki  bi na inovativen način povezal stadion z nakupovalnim središčem.  Arhitekturnemu biroju Studio Architettura Rolla + Urbanistica iz Torina je to tudi uspelo. Kot rezultat je nastala edinstvena struktura, katere oblika spominja na vesoljsko ladjo. Visoki standardi tehnologije in dizajna ter prijaznost okolju in odpornost na podnebne razmere so lastnosti, ki jih izpolnjuje PREFALZ iz aluminija. Preprosto - PREFALZ ponuja najboljšo kakovost za izjemno ustvarjalnost.

Raznolikost barv in oblik

Andree Secchi, strokovni svetovalec PREFE v Piemontu pojasnjuje: »Različne barve in oblike PREFALZ pločevine lahko na prepričljiv in enostaven način razložimo. PREFALZ iz aluminija je v primerjavi z drugimi primerljivimi materiali zgibne tehnike bolj prožen in ga zato lažje oblikujemo. Iz tega izhaja nešteto individualnih možnosti oblikovanja, ki bi jih težko izvedli s katerim koli drugim materialom.«

Hitra in enostavna montaža

„Pri tako veliki površini za fasado je hitra in enostavna montaža velika prednost, ker posamezni elementi ne potrebujejo dodatne ojačitve“, razloži Andree Secchi. Fasada, streha in tudi del vhoda v nakupovalno središče Area 12 so bili narejeni s PREFALZ pločevino. »Čisti način montaže PREFALZ pločevine zagotavlja homogen videz in poudarja ustvarjalnost pri uporabi naših izdelkov ", še doda Secchi.

Informacije o gradnji:

Arhitekt: Studio Rolla Architettura + Urbanistica, Torino
Material: PREFALZ
Barva: cinkovo siva
Izvedba: Di Centa e Di Ronco Srl, Paluzza