"Energetsko neodvisni, ravno ob pravem času": PREFA Solar

Svetovna novost je razkrita:

PREFA predstavlja inovativno solarno strešno ploščo – kakovosten in eleganten način proizvodnje lastne električne energije.

"Pred dvema letoma in pol nas je ta zamisel očarala in nikoli je nismo opustili. Zdaj lahko končno s ponosom in veseljem predstavimo našo solarno strešno ploščo PREFA," je ob predstavitvi svetovne novosti, ki je bila v živo prenašana prek spleta, dejal direktor družbe PREFA Leopold Pasquali. "Iz strateškega vidika smo ta trajnostni izdelek predstavili ravno v pravem času. Smo sredi velikega energetskega prehoda. Okoljska ozaveščenost kupcev je vse večja, prav tako njihova želja po neodvisnosti in samozadostnosti – zlasti zaradi naraščajočih stroškov energije." Solarna streha PREFA je prva streha, ki po celotni površini izkorišča moč sonca. Gre za aluminijasto strešno ploščo preizkušene kakovosti PREFA z vgrajenim fotonapetostnim sistemom, ki je fiksno povezan z osnovno ploščo iz barvanega aluminija.

Izjemno tehnološka in izjemno estetska

"Interni in eksterni strokovnjaki so več kot dve leti sodelovali pri razvoju te edinstvene inovacije," je pojasnil Pasquali. "Rezultat je visoko tehnološki in izjemno estetski izdelek." Nova solarna strešna plošča se neopazno zlije z zunanjostjo zgradbe in zagotavlja homogen, eleganten videz. Hkrati je trpežna aluminijasta streha z napredno tehnologijo zelo preprosta za montažo. To je še posebej pomembno za Lea Hölda, kleparskega mojstra in vodjo akademije PREFA: "Naša glavna zahteva je bila, da bo obdelava izdelka preprosta za naše partnerje za montažo, zato smo poskrbeli, da je nova solarna streha stoodstotno združljiva s priljubljeno strešno ploščo PREFA R.16 in strešnim panelom PREFA FX.12."

Fotografija površine, obložene s solarno strešno ploščo v antracitni barvi v kombinaciji s strešno ploščo R.16

Solarna strešna plošča je 100-% združljiva s strešno ploščo R.16.

Preprosta montaža celotnega sistema – PREFA akademija vabi na usposabljanje

Nova solarna strešna plošča, ki je na voljo v dveh velikostih in treh barvah, se tako brez težav vključi v celovit sistem PREFA – z več kot 5.000 izdelki, vključno z obsežno dodatno opremo, kot so odvodnjavanje strehe, snegolovi, varnost strehe in vse obrobe. "Dodatna prednost je, da so fotonapetostni elementi vgrajeni v samo strešno ploščo in ni potrebna nikakršna dodatna nadgradnja oziroma podkonstrukcija na strehi. Prav tako niso potrebni preboji strešne obloge z vijaki, kabelskimi kanali ali podobnim, ki vedno predstavljajo šibko točko," pojasnjuje dolgoletni kleparski mojster in istočasno vabi svoje strokovne kolege na usposabljanje. 21. februarja bo v PREFA akademiji Slovenija potekalo šolanje PREFA solarni sistemi. Podrobnejše informacije najdete na www.prefa.si/akademija. Vabimo vas, da se prijavite zdaj!"

Prikaz treh možnih barv črne, temno sive in antracitne barve solarne strešne plošče PREFA

Zmogljiva fotonapetostna tehnologija – proizvedeno v Avstriji

Vsaka posamezna solarna strešna plošča je majhna elektrarna, ki proizvaja lasten tok – samozadostno in trajnostno. Odvisno od želene rešitve se lahko električna energija neposredno uporablja, shranjuje ali oddaja v omrežje. "Druga pomembna zahteva sta bila razvoj in proizvodnja solarnih strešnih plošč v Avstriji. Z drugimi besedami, želeli smo uporabiti tehnologijo proizvajalca iz lokalnega območja," pravi generalni direktor, ki je zadovoljen tudi z dobrim lokalnim sodelovanjem. "Tako je mogoče na tehnična vprašanja odgovoriti v najkrajšem možnem času." Fotovoltaične celice so opremljene z najsodobnejšo tehnologijo polovičnih celic za maksimalno optimizirano delovanje. Lastno razvite priključne doze so vgrajene neposredno v fotonapetostni modul.

Fotografija prikazuje povezovanje solarnih strešnih plošč PREFA

Ker so fotonapetostni elementi vgrajeni v samo strešno ploščo ni potrebna nikakršna dodatna nadgradnja oziroma podkonstrukcija na strehi, prav tako na strehi niso potrebni preboji z vijaki, kabelskimi kanali ali podobnim.

2 v 1: PREFA Solar je najmočnejša streha in sončna energija v enem

"Solarna strešna plošča PREFA je na voljo v dveh različnih izvedbah," povzema tehnične podrobnosti Fabian Klaus iz tehničnega oddelka podjetja PREFA. "Mala solarna strešna plošča meri 700 x 420 mm na položeni površini in ima moč 43 Wp/kos. Velika solarna strešna plošča PREFA meri 1.400 x 420 mm na položeni površini in ima moč 100 Wp/kos." Tudi z vgrajeno tehnologijo tehtata le 12,6 kg/m2 in sta na voljo v barvah P.10 antracitna, črna in temno siva, dodaja tehnični strokovnjak. "Izjemno trpežno, prizmatično solarno steklo ne zagotavlja le lepega mat videza, temveč je v kombinaciji s strešno ploščo PREFA iz aluminija tudi odporno na ekstremne vremenske razmere. Solarna streha PREFA je odporna na točo in lom, nevihte in rjo." Solarna strešna plošča je preizkušena v skladu s standardoma IEC 61215:2016 in IEC 61730, dodatno pa podjetje PREFA nudi 25-letno garancijo za učinkovitost.

Prikazan je celoten prikaz montiranih malih solarnih strešnih plošč PREFA s strešnimi ploščami R.16 v temno sivi barvi

Podjetje PREFA nudi strokovno podporo v vsakem koraku

Sandra Stritzl, vodja oddelka za mednarodno upravljanje izdelkov, ima na vprašanje, kako priti do nove solarne strehe PREFA, takojšen odgovor: "Prve informacije najdete na naši spletni strani www.prefa.solar. Kot partnerju za montažo izdelkov PREFA vam bomo z našo službo za stranke in zastopstvi nemudoma zagotovili tudi vse pomembne dokumente." Gospa Stritzl pravi, da temu sledi dobro premišljena in strokovna izvedba: "Pomembno nam je, da je podjetje PREFA za vaše stranke kontaktni partner, ki poskrbi za vse, od svetovanja do prevzema končnega sistema. Ne zagotavljamo le vašega usposabljanja za partnerja za montažo, temveč tudi usklajujemo visoko usposobljena podjetja za elektroinštalacije."

Celovita ponudba podjetja PREFA poleg montaže solarnih strešnih plošč vključuje tudi namestitev in prevzem vseh elektrotehničnih komponent, vključno z razsmerniki. Prav tako zagotavlja dragoceno podporo že od samega povpraševanja: Od načrtovanja, pravnih vprašanj in podpore pri vlogah za subvencije do garancijskih storitev. Podjetje PREFA je tako vedno na voljo za podporo – tudi po več letih.

Fotografija površine, obložene s solarno strešno ploščo v antracitni barvi v kombinaciji s strešno ploščo R.16

Solarna strešna plošča je 100-% združljiva s strešno ploščo R.16.