Zdaj je pravi čas za solarno streho PREFA: Svetovna novost iz Avstrije

Solarna streha PREFA je najmočnejša streha in sončna elektrarna v enem: aluminijasta strešna plošča, ki je odporna na vremenske vplive, z vgrajeno fotopanetostno tehnologijo: Nič ni močnejšega od zamisli, ki je dočakala svoj trenutek

Naj bo zaradi trenutne energetske krize z naraščajočimi cenami elektrike in ogrevanja, podnebne krize z nepredvidljivim muhastim vremenom ali želje po neodvisnosti zaradi geopolitičnih razmer – zdaj bolj kot kdajkoli prej potrebujejo (bodoči) lastniki hiš pametne in dostopne rešitve. Rešitev je solarna streha PREFA: najmočnejša streha in solarni sistem v enem!

Gre za aluminijasto strešno ploščo preizkušene kakovosti PREFA z vgrajeno fotonapetostno tehnologijo, ki je fiksno povezana z osnovno ploščo iz barvanega aluminija. Ker so fotonapetostni elementi vgrajeni v samo strešno ploščo ni potrebna nikakršna dodatna nadgradnja oziroma podkonstrukcija na strehi. Rezultat je trpežna aluminijasta streha s tehnologijo prihodnosti v homogenem, elegantnem videzu.

Fotografija položene solarne strešne plošče PREFA

Odporna je tudi na ekstremne vremenske razmere

"Interni in eksterni strokovnjaki so v podjetju PREFA več kot dve leti sodelovali pri razvoju te edinstvene inovacije," je pojasnil direktor družbe PREFA Leopold Pasquali. "Izjemno trpežno, prizmatično solarno steklo ne zagotavlja le lepega mat videza, temveč je v kombinaciji s strešno ploščo PREFA iz aluminija tudi odporno na ekstremne vremenske razmere. Solarna streha PREFA je odporna na točo in lom, nevihte in rjo." Nova solarna strešna plošča, ki je na voljo v dveh velikostih in treh barvah, antracitni, črni in temno sivi, se tako brez težav vključi v celovit sistem PREFA. Ta obsega več kot 5.000 izdelkov, vključno z obsežno dodatno opremo, kot so odvodnjavanje strehe, snegolovi, varnost strehe in vse obrobe.

Fotografija strehe na Tirolskem, pokrite s solarno strešno ploščo R.16 PREFA v barvi P.10 temno siva

Končni rezultat je impresiven – položena mala solarna strešna plošča v kombinaciji s strešno ploščo R.16 tvori enoto s celotno streho.

Zmogljiva fotonapetostna tehnologija – proizvedeno v Avstriji

Vsaka posamezna solarna strešna plošča je majhna elektrarna, ki proizvaja lasten tok – samozadostno in trajnostno. Odvisno od želene rešitve se lahko električna energija neposredno uporablja, shranjuje ali oddaja v omrežje. "Pomembna zahteva sta bila razvoj in proizvodnja solarnih strešnih plošč v Avstriji. Hkrati smo želeli uporabiti tehnologijo proizvajalca iz lokalnega območja," se veseli Pasquali, ki je zadovoljen tudi z dobrim lokalnim sodelovanjem. Lastno razvite priključne doze so vgrajene neposredno v fotonapetostni modul. Fotonapetostni moduli so opremljeni z najsodobnejšo tehnologijo polovičnih celic za maksimalno optimizirano delovanje.

Fotografija prikazuje povezovanje solarnih strešnih plošč PREFA

Ker so fotonapetostni elementi vgrajeni v samo strešno ploščo ni potrebna nikakršna dodatna nadgradnja oziroma podkonstrukcija na strehi, prav tako na strehi niso potrebni preboji z vijaki, kabelskimi kanali ali podobnim.

Podjetje PREFA nudi strokovno podporo v vsakem koraku

Sandra Stritzl, vodja oddelka za mednarodno upravljanje izdelkov, ima na vprašanje, kako priti do nove solarne strehe PREFA, takojšen odgovor: "Vse pomembne informacije o izdelku in posameznih korakih do lastne solarne streha PREFA so objavljene na naši spletni strani www.prefa.solar. Hkrati nam je pomembno, da je podjetje PREFA za investitorje kontaktni partner, ki vas podpira vse od svetovanja do prevzema končnega sistema. Ne zagotavljamo le usposabljanja naših partnerjev za montažo, temveč po potrebi tudi usklajujemo visoko usposobljena podjetja za elektroinštalacije." Celovita ponudba podjetja PREFA poleg montaže solarnih strešnih plošč vključuje tudi namestitev in prevzem vseh elektrotehničnih komponent, vključno z razsmerniki. Prav tako zagotavlja dragoceno podporo že od samega povpraševanja: Od individualnega načrtovanja, pravnih vprašanj in zagotavljanja dokumentacije za oddajo vloge za subvencije do garancijskih storitev. Podjetje PREFA je tako vedno na voljo za podporo – tudi po več letih.

Sodelavec podjetja PREFA pri polaganju solarne strešne plošče.

Sodelavec podjetja PREFA Felix Gruber pri polaganju solarne strešne plošče.

Natančno načrtovanje in subvencionirani stroški

Nova solarna streha PREFA je individualen, natančno načrtovan sistem, ki tudi zaradi velikega povpraševanja zahteva ustrezen čas priprave. Le dobro načrtovana solarna streha PREFA z natančnimi izračuni in simulacijami lahko dosega maksimalno zmogljivost. Ko govorimo o zmogljivosti: Za povprečne letne potrebe po električni energiji za eno družino v enodružinski hiši je priporočljiva velikost sistema od 5 do 8 kWp. Upoštevani so tudi morebitni prihodnji električni avtomobili ali toplotne črpalke. "Dobra novica je, da v stavbo integriran fotonapetostni sistem podjetja PREFA ni le vizualna izboljšava, temveč so zanj na voljo tudi dodatne državne subvencije do 30 odstotkov," pravi Stritzl glede stroškov. Podrobnosti o trajanju izvedbe, dobavnih rokih, stroških in subvencijah so na voljo na spletnem mestu www.prefa.solar.