PREFA STREHA IN FASADA V IZJEMNEM SOŽITJU

Pomembno je namreč, da dom pokrijemo s kakovostno in funkcionalno kritino, s katero pozneje nimamo pretiranega vzdrževanja.

Prav na te lastnosti je bil, poleg kompatibilnosti z nizkoenergetskimi standardi, pri pokrivanju svoje novogradnje pozoren tudi investitor gospod Aleš Pregl:»Želeli smo si čim bolj monolitno hišo pasivnega standarda, s čim manj detajli,«se spominja investitor, ki se je s PREFA aluminijasto kritino prvič srečal v sosednji Avstriji. »S PREFA strešno in fasadno skodlo smo lahko zadostili vsem zahtevam pasivne gradnje, zato odločitev zanjo na koncu ni bila težka. Prepričala sta me njena kakovost ter dejstvo, da je velik del kontaktne fasade ob izbiri aluminija odpadel.«, še doda g. Pregl.

S skodlasto obliko aluminijaste strehe in fasade so lahko enostavno sledili tradicionalni obliki stanovanjske gradnje in ji hkrati dodali moderno videz.

Pri podjetju PREFA so žlebovi, odtočne cevi, obrobe, kot tudi sama kritina – narejeni iz aluminija, ki velja za izredno trpežen in hkrati prilagodljiv material. PREFA strešni in fasadni sistemi iz aluminija so lahki, saj kvadratni meter v povprečju tehta le približno 2,5 kilograma, kar je desetkrat manj kot primerljive betonske ali opečnate kritine.

Z njo se strinja tudi krovec Marko Petrič, ki ob tem še doda: " PREFA sistemi so primerni tudi za bolj zapletene oblike streh in v primerih, ko bi radi, da sta streha in fasada videti povsem identično."

PREFA je s svojimi materiali prisotna v 21 evropskih državah, v Sloveniji že deset let. V tem času so razvili mrežo izvajalcev, katerim je prioriteta kvalitetna izvedba.

Po skoraj 70 letih razvoja lahko dobite PREFA strešne in fasadne sisteme v več kot tridesetih standardnih barvah, razne barve po RAL-u in NCS lestvicah pa so dobavljive ob določenih količinah. Pri PREFI  se lahko pohvalimo z izredno kvalitetnimi barvami, saj tudi na barvo dajemo 40-letno garancijo.

V sodelovanju s portalom www.dominvrt.si smo posneli video o objektu. Vabimo vas, da si ogledate video in pobliže spoznate PREFA strešne in fasadne sisteme.