Fritzøe Møller Larvik: Referenčni objekti

Uvod

Pred dvajsetimi leti se je v majhnem mestecu Larvik na jugu Norveške začela revitalizacija impozantnega industrijskega obrata. Za prebivalce Larvika so se na lokaciji Fritzøe Mølle odprla nova delovna mesta in očarljivi prostori, črna aluminijasta fasada PREFA pa skrbi za lokalno barvo.

Črna kot larvikit, kot lakrica, kot fjordi, globoka voda in kot površina nepravilno strukturiranih fasadnih plošč PREFA FX.12 ali fasadni sistem PREFALZ v P.10 črni barvi? V spreminjajoči se luči obalnega mesta Larvik je črna v vsakem času drugačna. Ob mraku postane barva, ki so jo uporabili na fasadi nekdanjega industrijskega mlina Fritzøe Mølle na Hammerdalenu sredi mesteca Larvik, zlato rjava in kmalu po sončnem vzhodu je lahko tudi brinovo modra.

Na severni strani je bilo dodanih več struktur. Te so bili obdane s temnim fasadnim sistemom Prefalz. Štrleči kotni stoječi šivi in njihove senčne črte vodijo pogled gledalca navzgor. V nasprotju s fasadnimi ploščami FX.12, fasada Prefalz ni strukturirana. Spet kontrast, ki okrepi vtis arhitekturnega kolaža v celotni strukturi.

Podatki in dejstva

Izdelek

Fasadni panel FX.12, Fasadni sistem Prefalz

Barva

03 P.10 črna

Arhitekt

PV arkitekter

Obdelovalci

Herman Nilsen & Sønner AS

Država

Norveška

Kraj

Larvik

Vrsta predmeta

Stanovanjski kompleksi in večstanovanjske stavbe, Stavba podjetja

Copyright

© PREFA | Croce & Wir

Fasadni panel FX.12 z značilnimi robovi, P.10 svetlo siva

Dovolite, da vas navdihnemo: Več objektov

Galerija slik s primeri obnov z izdelki: Objekti pred obnovo in po njej

Zahvaljujoč nizki teži izdelkov PREFA bo obnova strehe in fasade otročje lahka – kozmetični poseg pa bo vaš objekt seveda tudi polepšal.

Galerija slik s primeri obnov z izdelki: Objekti pred obnovo in po njej

Hiša z garažo po obnovi strehe s strešnimi ploščami PREFA v antracitni barvi
Hiša z dvokapno streho in garažo pred obnovo strehe s strešnimi ploščami PREFA