Horw Tower: Referenčni objekti

Uvod

Z zgradbo Solitaire ima Horw, lagodno predmestje Luzerna, svojo prvo stolpnico. Objekt, ki ga je zasnovala švicarska zvezdna arhitektka Tilla Theus, predstavlja urbani razvoj skupnosti in je s svojimi »plesočimi okni« postal nova znamenitost.

Visoke stavbe so v Švici redke, tovrstne stanovanjske stavbe pa še redkejše. Fasade z večinoma stereotipnimi rešetkami so primerne za poslovne stavbe. Tilla Theus vedno gradi stanovanja, v kakršnih bi sama rada živela. Zato zanje načelo rešetk ni prišlo v poštev. Želela je »drugačno podobo fasade«, ki deluje simpatično. S tem v mislih je arhitektka razvila »plešoča okna«, torej nepravilno razporejena, a vendar harmonična. Okna v vsakem položaju – stoje, sede za jedilno mizo, leže na kavču – na popolni višini ponujajo pogled na zunanjost, na švicarske gore. Druga presenetljiva značilnost fasade je material. Aluminijasti rombi so fascinantni. Pustijo nam začutiti okolico in razpoloženje tako, da ju previdno reproducirajo. Naravni eloksal odslikava oblake in njihovo gibanje. Štrleči robovi dodajo dodaten poudarek. Od vhodnega prostora, ki je bil tematiziran, se vijejo po fasadi navzgor – vse do strehe, ki tvori enoto s fasado. Rombi dajejo fasadi strukturo.

Podatki in dejstva

Izdelek

Fasadni romb 44 × 44

Barva

Posebna barva

Arhitekt

Tilla Theus und Partner AG

Obdelovalci

Abdichtungsbau Durrer AG

Država

Švica

Kraj

Horw

Vrsta predmeta

Stanovanjski kompleksi in večstanovanjske stavbe

Copyright

© PREFA | Croce & Wir

Natančen posnetek aluminijastih fasadnih rombov 44 x 44 PREFA v barvi P.10 kamnito siva

Dovolite, da vas navdihnemo: Več objektov

Galerija slik s primeri obnov z izdelki: Objekti pred obnovo in po njej

Zahvaljujoč nizki teži izdelkov PREFA bo obnova strehe in fasade otročje lahka – kozmetični poseg pa bo vaš objekt seveda tudi polepšal.

Galerija slik s primeri obnov z izdelki: Objekti pred obnovo in po njej

Hiša z garažo po obnovi strehe s strešnimi ploščami PREFA v antracitni barvi
Hiša z dvokapno streho in garažo pred obnovo strehe s strešnimi ploščami PREFA