Počitniška hiša Krušné hory: Referenčni objekti

Uvod

David Zámečník, eden od dveh ustanoviteljev arhitektov NEW HOW, ki večinoma delajo v Pragi, je leta 2018 ustvaril nepopisan list in dal porušiti staro hišo na zapleteni lokaciji. S tem se začne zelo osebna zgodba o novi počitniški hiši na Unescovem seznamu svetovne dediščine v gorah na Češkem, v mestu Nové Hamry, zgrajenih otroških sanjah in sivi barvi Neuhammer.

Zámečník je barvo za fasado svoje hiše izbral iz narave. »V mestu Nové Hamry, Neuhammer v nemščini, lahko najdete vse temno sive vidike,« pravi. Temu bi lahko rekli »Neuhammer siva«. Najdemo ga v senci dreves, v granitih in bazaltnih kamnih ob vznožju gora, tudi v temno zelenih iglicah in v deblih smrek, ki sestavljajo tipičen gozd gora.

Fasada in streha počitniške hiše bi morala biti že na začetku prekrita z aluminijem v podobno temni barvi, v tem primeru PREFALZ P.10 antracit. Vtiskovanje štukature je bilo uporabljeno za ustvarjanje strukturirane površine, ki spominja na črno naoljen les in počasi rastočo smrekovo lubje. Toda barva in zaključek nista edini stvari, zaradi katere je hiša izjemna

Posebna rešitev, prilagojena objektu

Podatki in dejstva

Izdelek

Strešni sistem Prefalz, Fasadni sistem Prefalz

Barva

02 P.10 antracit

Arhitekt

NEW HOW architects

Obdelovalci

Tomáš Padevět

Država

Češka

Kraj

Nové Hamry

Vrsta predmeta

Planinske koče

Copyright

© PREFA | Croce & Wir

Zgibana streha Prefalz v P.10 cinkovo sivi barvi s strešnimi okni

Dovolite, da vas navdihnemo: Več objektov

Galerija slik s primeri obnov z izdelki: Objekti pred obnovo in po njej

Zahvaljujoč nizki teži izdelkov PREFA bo obnova strehe in fasade otročje lahka – kozmetični poseg pa bo vaš objekt seveda tudi polepšal.

Galerija slik s primeri obnov z izdelki: Objekti pred obnovo in po njej

Hiša z garažo po obnovi strehe s strešnimi ploščami PREFA v antracitni barvi
Hiša z dvokapno streho in garažo pred obnovo strehe s strešnimi ploščami PREFA