Stanovanjska hiša Frankenburg: Referenčni objekti

Uvod

Sodobna enodružinska hiša poživlja središče zgornjeavstrijske skupnosti Frankenburg. Arhitekt Bernhard Hannes Eggl postavlja poudarke v svojem domačem kraju v Hausrucku. Zastorana prezračevana fasada je bila oblikovana z nazobčanim profilom v bronu.

Skupaj z naročnikom je bila sprejeta odločitev v korist konstrukcije iz masivnega lesa kot nosilne konstrukcije in aluminijaste zastorane, prezračevane fasade. »Ta kombinacija nudi odlično zvočno izolacijo. Poleg tega notranja obloga niha,« razlaga arhitekt. »Naročnik je želel nekaj sodobnega in trajnostnega,« pravi Eggl. Trajnost se je dosledno izvajala: Poleg lesa je bil uporabljen glineni omet, izolacija iz lesenih vlaken in aluminij PREFA za robustno preobleko stavbe. PREFA se v veliki meri pridobiva iz sekundarnega aluminija in se lahko odlično reciklira. »Material je vizualno privlačen, robusten in ga je mogoče enostavno kombinirati z leseno konstrukcijo,« poudarja arhitekt, ki je najprej želel uporabiti enega od izdelkov PREFA malega formata, nato pa hitro preklopil na nazobčan profil PREFA. »Nazobčan profil izvira iz industrijske gradnje, vendar sta se debelina in struktura materiala popolnoma prilegali temu objektu. Nastajajo tudi zanimive igre barv in svetlobe, «pojasnjuje Eggl.

Podatki in dejstva

Izdelek

Strešni sistem Prefalz, Zobčasti profil

Barva

45 bronasta

Arhitekt

BHE Architektur, Arch. DI Bernhard Hannes Eggl

Obdelovalci

Schmid Dachbau GmbH

Država

Avstrija

Kraj

Frankenburg am Hausruck

Vrsta predmeta

Enostanovanjske hiše

Copyright

© PREFA | Croce & Wir

Zgibana streha Prefalz v P.10 cinkovo sivi barvi s strešnimi okni

Dovolite, da vas navdihnemo: Več objektov

Galerija slik s primeri obnov z izdelki: Objekti pred obnovo in po njej

Zahvaljujoč nizki teži izdelkov PREFA bo obnova strehe in fasade otročje lahka – kozmetični poseg pa bo vaš objekt seveda tudi polepšal.

Galerija slik s primeri obnov z izdelki: Objekti pred obnovo in po njej

Hiša z garažo po obnovi strehe s strešnimi ploščami PREFA v antracitni barvi
Hiša z dvokapno streho in garažo pred obnovo strehe s strešnimi ploščami PREFA