Iskanje po spletnem mestu (po oddaji boste preusmerjeni na stran z rezultati iskanja)

KAJ SO POSEBNOSTI ALUMINIJA KOT MATERIALA?

PROIZVODNJA ALUMINIJA

1. Primarni aluminij Aluminij pridobivamo iz boksita, ki je bil poimenovan po svojem prvotnem najdišču (Les Baux). Boksit je praviloma sestavljen iz 60 % aluminijevega oksida, železovega oksida in silicijevega dioksida. Glavna nahajališča: Južna Amerika, Avstralija in Afrika

  • Priprava boksita: surovi boksit zdrobimo, posušimo in fino zmeljemo.
  • Pridobivanje aluminijevega oksida iz boksita: z uporabo natrijevega hidroksida se odstranijo neželene primesi. Tako pridobimo samo čist bel aluminijev oksid (glinico).
  • Redukcija aluminijevega oksida na aluminij z elektrolizo: aluminijev oksid raztopimo v staljenem kriolitu. Ta raztopina se v elektrolizni peči s pomočjo enosmernega toka razgradi na svoje komponente. Aluminij se zbere na dnu in prosti kisik se veže z elektrodami ogljika, pri čemer nastane ogljikov dioksid.

2. Sekundarni aluminij Sekundarni aluminij je sestavljen iz recikliranega aluminija in ga pridobivamo med postopkom predelave odpadkov. Stroški predelave znašajo približno 5 % proizvodnje primarnega aluminija.

ALUMINIJ IN OKOLJE

Pri izdelavi aluminija za izdelke PREFA pretežno uporabljamo sekundarni aluminij. To pomeni, da je mogoče aluminij v celoti reciklirati brez izgube kakovosti. Aluminij zaradi svoje dolge življenjske dobe, odsotnosti vzdrževanja, dobre sposobnosti recikliranja in nizke teže (prevoz) zagotavlja izjemno pozitivno okoljsko bilanco.

PREFA izdelki

PREFA KATALOG IZDELKOV

Prepričajte se o široki paleti proizvodov PREFA in odkrijte pravi izdelek za vašo streho in fasado. Idealno za novogradnjo in prenovo!

ODKRIJTE PALETO IZDELKOV
ALUMINIJ KOT MATERIAL

DOLGA ŽIVLJENJSKA DOBA, VSESTRANSKOST, PRIJAZNOST DO OKOLJA

Aluminij je optimalen material za investitorje in strokovnjake za obnovo. Tukaj lahko preberete o vseh prednostih.

ODKRIJTE PREDNOSTI
GARANCIJSKI LIST

BREZPLAČNO NAROČILO

Ste pri vas že namestiti streho PREFA ali fasado PREFA? Naročite brezplačen garancijski list.

NAROČITE
Stik