Kako deluje ta struktura v najtežjih okoliščinah? Koliko časa vzame montaža?: Struktura in sestava - Protipoplavna zaščita

Hitra in preprosta montaža

Majhna masa aluminijastih profilov omogoča hitro in preprosto montažo v nujnih primerih, ki jo po potrebi opravi le ena oseba! Postavitev protipoplavne pregrade velikosti npr. garažnih vrat (pribl. 3 m širine in 1 m višine), traja približno sedem do deset minut. Protipoplavne pregrade nudijo popolno varnost, čim so vstavljeni prvi nosilci. Če se gladina vode še naprej dviguje, je mogoče preprosto povišati število pregrad.

Sistem peres in utorov

Lahke, robustne in preproste montažne aluminijaste zaporne nosilce zložite po sistemu peres in utorov enega na drugega ter obojestransko potisnete v pritrdilne profile ali stebre. V ta namen so profili zatesnjeni s posebnimi zamenljivimi gumijastimi tesnili, na vrhu pa pritrjeni s pomočjo vpenjalnega kosa.

Priporočeno letno vzdrževanje

Na letni ravni priporočamo splošni pregled in čiščenje ter nego tesnila s silikonskim pršilom. Poleg tega je priporočljiva redna testna postavitev, da v nujnih primerih po nepotrebnem ne izgubljate časa.