Iz česa je sestavljen sistem protipoplavne zaščite PREFA?: Sestavni deli – protipoplavna zaščita

Podrobna shema sistema aluminijaste protipoplavne zaščite PREFA s posameznimi sestavnimi deli
 1. STENSKI PROFIL
  Element za zaščito pred naraslimi vodami, ki je trajno nameščen v zid ali v nišo, pred slednjo ali poravnan z njo.
   
 2. PREGRADNI NOSILCI
  Profili protipoplavnega sistema, ki so potisnjeni v zidne profile ali osrednje stebričke, se imenujejo pregradni nosilci. Pregradni nosilci so zloženi eden na drugega po sistemu peres in utorov, profili so zatesnjeni s posebnimi zamenljivimi gumijastimi zapornimi tesnili, na vrhu pa vpeti s pomočjo vpenjalnega kosa.
   
 3. SPODNJE TESNILO
  Talno tesnilo protipoplavne zaščite zagotavlja tesnjenje med najnižje postavljenim pregradnim nosilcem in zemljo (podlago). Če naj protipoplavna zaščita ostane trajno nameščena, je treba v ta namen uporabiti posebno trajno talno tesnilo.
   
 4. OSREDNJI STEBRIČEK z VKOPANIM ČEVLJEM
  Pri večjim površinam namenjenih protipoplavnih zaščitah se uporabljajo osrednji stebrički. Gre za posebne stebričke, ki delujejo kot vmesni stebrički. Stebričke s pomočjo bajonetne ključavnice vstavite v temu namenjene, v tla vkopane čevlje.
   
 5. VPENJALNI KOS
  Pri protipoplavni zaščiti se uporabi vpenjalni kos za pritrditev pregradnih nosilcev. Z njim pritrdite pregradne nosilce na svoje mesto, spodnje tesnilo pa potisnete ob tla.
   
 6. ZADRŽEVALNIKI
  Kot dodaten ukrep pri zelo velikih razmikih pride v poštev zadrževalna priprava, ki pregrado potiska navzdol, s tem pa pritisne (na sredini pritrjeno) spodnje tesnilo k tlom.
   
 7. Vkopani čevelj sredinskega stebrička
  Pritrdilna priprava za protipoplavno zaščito mora biti betonirana. Vkopani čevelj je v beton vgrajena podkonstrukcija in mesto vstavitve sredinskega stebrička.
   
 8. DRŽALO ZA PREGRADNE NOSILCE
  Ko niso v uporabi, je mogoče pregradne nosilce shraniti do največ 6 kosov (odvisno od sistema HWS) v praktičnem držalu za pregradne nosilce.
   
 9. KOTNI POKROV/POKROV STENSKEGA PROFILA
  Pokriva stenski profil, kadar ta ni v uporabi, vložek za pregradne nosilce pa tako ostane čist in pripravljen za uporabo, tesnila pa zaščitena pred UV-sevanjem.
   
 10. SKLADIŠČNO PREKRIVALO
  Shranjevalni element: V držalu shranjene pregradne nosilce varuje pred vremenskimi vplivi, kot so UV-žarki. Posamezni segmenti so priviti tako, da skupaj tvorijo stabilen pokrov.