Strešne in integrirane rešitve: Razlika med

Nasvet

Oba pojma sta povezana s strešnimi fotonvoltaičnimi sistemi. Kakšna pa je natančna razlika med strešno in integrirano rešitvijo, pa lahko preberete v tem članku. Podjetje PREFA nudi rešitev za obe vrsti solarnih sistemov.

Strešne rešitve: Montažni solarni sistem PREFA

Strešne rešitve se z uporabo podkonstrukcije vse pogosteje nameščajo na obstoječe strehe (PREFA). Pri strehah PREFA to omogoča montažni solarni sistem PREFA. V primerjavi z mnogimi drugimi pritrditvami fotonapetostnih modulov originalni montažni solarni sistem PREFA ne vpliva na lastnosti in dolgo življenjsko dobo strešne kritine PREFA. 

Fotonapetostni sistem, montiran na strehi PREFA, z nosilci solarnih sistemov in nosilnim profilom za stabilno namestitev.

Integrirane rešitve: Solarna strešna plošča PREFA

Integrirane rešitve so v zgradbo integrirani fotonapetostni moduli kot npr. solarna strešna plošča PREFA. Imenovani so tudi solarni strešniki, saj so fotonapetostne celice elegantno vgrajene v strešno ploščo PREFA, da ščitijo vašo hišo in hkrati proizvajajo električni tok iz sončne energije. Strešne kritine tudi ni treba prebijati z vijaki, kabelskimi kanali itd. Solarni strešniki se uporabljajo predvsem pri novogradnjah ali sanacijah streh in poleg proizvodnje električne energije izpolnjujejo tudi funkcijo polnovredne strešne kritine.

Solarna strešna plošča PREFA v veliki izvedbi v kombinaciji s strešno ploščo R.16 v črni barvi, pravokotnim žlebom in fasado iz macesnovega lesa

Vaš fotonapetostni sistem na strehi: Vprašanja in odgovori

Odgovarjamo na najpomembnejša vprašanja o vašem novem fotonapetostnem sistemu. Tu boste našli razlage izrazov, kontrolne sezname in informacije o optimizaciji porabe in stroškov solarnih streh PREFA.