Informacije o solarnih strehah PREFA: Splošne in tehnične

Solarni sistemi PREFA

PREFA ponuja klasične montažne solarne sisteme kot podkonstrukcijo za običajne strešne fotonapetostne sisteme ter nove solarne strešne plošče PREFA z vgrajenimi fotonapetostnimi moduli. Solarna streha PREFA je 2 v 1: najmočnejša streha in solarni sistem v enem.

Kako velika mora biti solarna streha?

Za dimenzioniranje sta pomembni velikost strehe in potrebna moč. Povprečna letna poraba električne energije družine v enodružinski hiši je približno 4.800 kWh. Ker je v prihodnosti zaradi uporabe električnih avtomobilov, toplotnih črpalk itd. mogoče pričakovati višjo stopnjo lastne porabe, je priporočljiva velikost sistema od 5 do 7 kWp.

Ali se splača namestiti večji sistem, kot je trenutna potreba po električni energiji?

Obstoječo streho je smiselno izdatno prekriti s fotonapetostnimi moduli, da bi se pripravili na prihodnost in streho učinkoviteje uporabljali kot sončno elektrarno.

Kolikšno moč imajo solarne strešne plošče PREFA?

Kolikšna površina je potrebna za 1 kWp solarne strešne plošče PREFA?

Koliko tehta solarna strešna plošča PREFA? Ali bo moje ostrešje vzdržalo dodatno obremenitev zaradi solarnih strešnih plošč PREFA?

Solarna strešna plošča PREFA tehta 12,6 kg/m² v malem in velikem formatu!

V primerjavi z glinenimi ali betonskimi strešniki je naša solarna strešna plošča PREFA še vedno lahkokategornik, zlasti ker so solarni moduli že vgrajeni v streho.
Teža glinenih strešnikov je med 42 kg/m² in 47 kg/m² brez podkonstrukcije in fotonapetostnega sistema. Teža betonskih strešnikov je brez podkonstrukcije in fotonapetostnega sistema med 31 kg/m² in 52 kg/m².

Kakšni so garancijski pogoji?

Tudi po 25 letih imajo vaši solarni strešniki PREFA še vedno zagotovljenih 80 % začetne moči. To pomeni, da bo vaša "velika" solarna strešna plošča z nazivno močjo 100 Wp, ki ste jo namestili leta 2022, tudi leta 2047 proizvajala 80 Wp.

Rumen simbol za 25-letno garancijo za učinkovitost za solarno strešno ploščo PREFA

Za solarno strešno ploščo PREFA so uporabljeni visokokakovostni posamezni sestavni deli priznanih proizvajalcev s 25-letno garancijo za linearno delovanje.