15. državno prvenstvo mladih kleparjev in krovcev Slovenije

V okviru gradbenega sejma MEGRA v Gornji Radgoni je pod okriljem Sekcije kleparjev krovcev pri OZS 18. in 19. aprila potekalo 15. državno prvenstvo mladih kleparjev krovcev Slovenije. Ponosni smo, da je podjetje PREFA prvenstvo lahko podprlo kot generalni sponzor, saj se zavedamo pomembnosti tovrstnih dogodkov, katerih glavni cilj je povečati zanimanje mladih za obrtniške poklice, kot je krovec klepar. 

Na prvenstvu se je pomerilo 6. ekip, tekmovanje pa je potekalo v dveh kategorijah: pokrivanje strehe s pločevino, na štirih panojih, in pokrivanje poševne strehe s klasično kritino, na dveh panojih.

Prvo mesto v kategoriji "pločevinaste strehe" je osvojila ekipa Purg d.o.o. iz Orehove vasi, v kateri sta tekmovala Alen Gradišnik in Blaž Gradišnik. Iskrene čestitke zmagovalcema, ki jima podjetje PREFA podarja brezplačno PREFA šolanje na PREFA akademiji Slovenija.

Poleg ekipe Purg d.o.o. so v tekmovanju v kategoriji "pločevinaste strehe" sodelovali še: ekipa Dalenca iz Dobrniča, ekipa SK Ludvik Lukman s.p. iz Koga in ekipa Štibilovi iz Škofje Loke.

Čestitke vsem tekmovalcem prvenstva in njihovim mentorjem ter zahvala Sekciji kleparjev krovcev pri OZS za odlično izvedbo prvenstva.