ZELENA ENERGIJA MOČNIH STREH: PREDAVANJE ZA ARHITEKTE:

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite na predavanju "Zelena energija močnih streh"

Potencial proizvodnje električne energije s fotovoltaiko na ovojih objektov je ogromen. Strehe imajo odločilno vlogo s približno 2/3 tega proizvodnega potenciala. Integracija sončnih celic v ovoj stavbe povečuje možnost arhitekturne in energetske učinkovitosti objekta s sodobnimi in učinkovitimi fotovoltaičnimi celicami. Daniel Studer, docent na oddelku Gradbena tehnologija in konstrukcija (BUK - Bautechnologie  und Konstruktion) na raziskovalni univerzi Eidgenössische Technische Hochschule Zürich (ETH Zürich) bo v okviru predavanja predstavil razvoj solarnih elementov v arhitekturi in prikazal njihov potencial, tako iz oblikovalskega, kot tehnološkega vidika.

KJE IN KDAJ?

DATUM: 9. 5 . 2024
TRAJANJE: 14:00–ca. 15:30 ura
KRAJ DOGODKA: PREFA Academy Slovenija, Obrtniška ulica 2, 1292 Ig
JEZIK: angleški in slovenski

PROGRAM:

14:00–14:50 ura: ELEKTRARNA V NAGIBU, Daniel Studer, dipl. arhitekt ETH SIA in docent na oddelku Gradbena tehnologija in konstrukcija (BUK - Bautechnologie und Konstruktion) na raziskovalni univerzi Eidgenössische Technische Hochschule Zürich (ETH Zürich) (v angleškem jeziku)


14:50–15:00 ura INTEGRIRANA SOLARNA REŠITEV PREFA, Aljaž Sitar, Tehnično svetovanje, PREFA Slovenija


po 15:00 uri POGOSTITEV

PRIJAVA:

Prijave sprejemamo najkasneje do 6. maja 2024 preko spodnje povezave. Število mest je omejeno. V primeru maksimalno doseženega števila prijav, bomo prijavni obrazec predčasno zaprli za prijavo.

Člani ZAPS (Zbornica za arhitekturo in prostor Slovenije) z udeležbo na dogodku prejmejo 1 kreditno točko – sklop C (Tehnologija, materiali in tehnika).